Miroslav Radman

U Hrvatskoj godišnje umre 50.000 ljudi. Zbog čega bi 300 mrtvih od korone bilo važnije?

Hrvatskom biologu akademiku Miroslavu Radmanu, koji ima i francusko državljanstvo, u četvrtak je u Splitu uručeno francusko državno odličje Vitez Nacionalnog reda Legije časti.
Radman je odgovarao na novinarska pitanja te poručio: “U Hrvatskoj godišnje umre 50 000 ljudi. Zbog čega bi onda 300 mrtvih od korone bilo važnije? Zdravog razuma nema ni u najrazvijenijim zemljama. Zdrav razum opada, jer da ne opada, ne bi se tako nosili s jednim relativno banalnim problemom infektivnih bolesti kakvih je u prošlosti bilo daleko gorih”.

Treba podsjetiti i na izjave Radmana od prije pola godine kada je rekao da se nada kako će hrvatskoj Vladi “u bitki protiv koronavirusa glavno oružje biti zdravi razum” te da se nada kako “Vlada neće slijediti znanstvene menadžere koji vode igre u EU-u”.

Za Radmanov rad i pionirska istraživanja u molekularnoj biologiji, francuski veleposlanik Gael Veyssiere rekao je da je nasljednik Ruđera Boškovića: “U velikoj znanstvenoj obitelji Vi ste dostojni nasljednik prosvjetiteljskih ličnosti poput Ruđera Boškovića”.

Miroslav Radman je član hrvatske, francuske, europske i svjetske akademije znanosti i umjetnosti, kao i član Europske organizacije za molekularnu biologiju.

Donirajte Udrugu Mlada pera

Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.