Slovenija od danas rješenja o karanteni izdaje na svim graničnim prijelazima s Hrvatskom

Slovenija od danas izdaje rješenja o obveznoj karanteni onima koji dolaze iz “crvenih” zona na svim graničnim prijelazima s Hrvatskom kao što je u petak i najavio ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

Riječ je o onim slovenskim državljanima ili strancima s prebivalištem u Sloveniji koji su boravili u zemljama s “crvene liste”, visokorizičnim zbog epidemije covida-19, poput Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Kosova i Crne Gore, a tranzitiraju preko Hrvatske.

Njima su se do sada odredbe o obvezujućoj karantini izdavale samo na 4 prijelaza.
Odredbe o karanteni uručuje granična policija, nakon što ih automatski, u elektronskom obliku, izda ministarstvo zdravlja, a postupak traje 5 do 7 minuta, kazao je Hojs.

Dodao je da se u vrijeme velikog prometa u dane vikenda na prijelazima mogu očekivati i duža čekanja, posebno na glavnim prijelazima kao što su Gruškovje/Macelj i Obrežje/Bregana.

Hojs je potvrdio da Hrvatska i dalje ostaje na tzv. žutoj listi manje sigurnih država, što znači da slovenske turiste koji borave na ljetovanju na Jadranu ne čekaju odredbe o karanteni, ali ih policija ima pravo pitati gdje su bili ako sumnja da su kroz Hrvatsku samo tranzitirali, te da svoj boravak u Hrvatskoj onda moraju dokumentirati.


Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.