Dječji Zrinski Art Festival

Muzej Međimurja Čakovec
Muzejsko-informativni centar (MIC)
03.09.2020. – 06.09.2020. 10:00h-18:00h

Dječji Zrinski Art Festival

Ovogodišnji Dječji ZAF vodit će osobno Zmajček Pozojček u suradnji s Udrugom Mlada pera iz Čakovca koja je do sada je izdala tri zbornika i jednu slikovnicu s dječjim literarnim radovima, a svjetlo dana uskoro će ugledati druga slikovnica Tajne priče ZmajčekaPozojčeka. Udruga Mlada pera objavila je sedam priča o ZmajčekuPozojčeku u kojima kroz kreativan i djeci prihvatljiv način podučava i o povijesti Međimurja i Čakovca, zemljopisnim karakteristikama, upoznaje i djecu i odrasle s turističkim atraktivnostima prvenstveno Čakovca, a sve kroz simpatičan lik ZmajčekaPozojčeka. Djeca su prvo trebala istraživati, zatim na kreativan način napisati priču o istraženom, u nju uključiti ZmajčekaPozojčeka i naravno, priča mora biti poučna, a djecasu svoju vlastitu priču i ilustrirala. Dječje ilustracije za slikovnicu digitalno je obradio FantasyFactoy koji će na ZAF-u imati radionicu kako nacrtati crtež koji odražava bit, misao priče.

Radionica Kako nastaje slikovnica? objasnit će sve korake u nastajanju slikovnice i pokazati i dokazati djeci da autori slikovnica mogu biti (i jesu!) upravo oni sami!

No tu se pojavljuje pitanje: Što je bilo prije – crtež ili priča? na koji ćemo odgovor pokušati dati u posebnoj radionici.

Organizirat ćemo i promociju slikovnice uz perfomans djece s roditeljima pri čitanju priča iz slikovnice na “autentičnim” mjestima Staroga grada i odmah poziv: djeco, nagovorite li roditelje da pročitaju priču iz slikovnice možda vas ZmajčekPozojček iznenadi slikovnicom!

Ono što je najvažnije, puno ćemo crtati jer nam trebaju crteži za novu slikovnicu, ali to je tajna koju ćete saznati na licu mjesta!


Donirajte Udrugu Mlada pera

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.