Zagreb Advent Run – kostimirani sudionici najzabavnije utrke ove godine trče za dijabetičare

Zagreb, 7. studenogaTisuće kostimiranih trkača – vilenjaka, Djedova Božićnjaka i drugih likova iz mašte – ove će godine protrčati središtem blagdanski ukrašenog Zagreba te podržati borbu protiv dijabetesa. Utrka će se održati u nedjelju, 16. prosinca, s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a svi zainteresirani za sudjelovanje u adventskoj utrci mogu se prijaviti do 1. prosinca u ponoć.

Zagreb Advent Run – kostimirani sudionici najzabavnije utrke ove godine trče za dijabetičare

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti tijekom cijele godine, a posebice za osobe oboljele od dijabetesa. Naime, u 2017. godini u Hrvatskoj je broj umrlih od dijabetesa porastao za zabrinjavajućih 23 posto u odnosu na godinu ranije. Stoga će se i dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi.

„Cilj ove vesele i šarene utrke je na zabavan način osvijestiti građane o dobrobitima trčanja za zdravlje, ali i omogućiti svim sudionicima utrke jedinstveni sportski doživljaj čarobnog zagrebačkog Adventa. Pozivamo sve građane da obuku svoje najluđe kostime i pridruže nam se na utrci od 5 ili 10 kilometara. Novost ovogodišnjeg, trećeg izdanja utrke, je da Zagreb Advent Run otvaramo i svim hodačima te nordijskim hodačima koje pozivamo da nam se pridruže na trasi od 5 kilometara“, izjavio je Berislav Sokač, jedan od organizatora utrke i idejni začetnik Zagreb Advent Runa.

Zagreb Advent Run – kostimirani sudionici najzabavnije utrke ove godine trče za dijabetičare

„S obzirom na prirodu liječenja dijabetesa, bavljenje fizičkom aktivnošću ima vrlo značajan doprinos u kontroli šećerne bolesti. Naše aktivnosti za osobe s dijabetesom, pored edukativnih, obavezno uključuju i neku vrstu tjelesne aktivnosti te stalno podizanje svijesti o njezinoj važnosti. Stoga ove godine pozivamo dijabetičare da se u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima uključe u samo utrku, makar i kao hodači“, izjavila je Zrinka Mach, predsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Svi sudionici utrke imat će priliku savjetovati se sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ koji će im mjeriti razine šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, savjetovati se sa kineziolozima o dobrobitima vježbanja te nutricionistima o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Organizatori utrke su tvrtka Run Croatia i vodeća hrvatska agencija za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje Millenium promocija, suorganizator je Grad Zagreb, dok je  uvrštavanjem utrke u službenu adventsku ponudu Grada – „Advent u Zagrebu“ – podršku projektu pružila i Turistička zajednica grada Zagreba.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u utrci mogu se prijaviti na službenim stranicama organizatora www.runcroatia.hr.

Zagreb Advent Run – kostimirani sudionici najzabavnije utrke ove godine trče za dijabetičare

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.