Treba li Čakovec ljuljačku za djecu s teškoćama u razvoju?

Gradovi prijatelji djece (Child Friendly Cities) je globalna inicijativa UNICEF-a pokrenuta 1996. godine s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece jer je upravo blagostanje djece važan pokazatelj zdravog okružja, demokratskog društva i dobrog upravljanja.
U Hrvatskoj je Akcija pokrenuta u sklopu Saveza društava Naša djeca početkom 1999. godine pod pokroviteljstvom UNICEF-a koji je osigurao sredstva za pokretanje Akcije.

I grad Čakovec je na popisu gradova prijatelje djece.
U Čakovcu ima i djece invalida, koja su na žalost zakinuta u nekim stvarima od ostale djece.
Jedna od tih stvari je skoro najdraža dječja igra: ljuljanje na ljuljački.

Stoga sam predložio Gradu Čakovcu da razmotri mogućnost izrade / nabavke barem jedne ljuljačke za djecu s teškoćama u razvoju.

Zamolio sam i čitatelje da se izjasne o mom prijedlogu da se u gradu Čakovcu postavi barem jedna ljuljačka za djecu s teškoćama u razvoju.
U komentarima na društvenim mrežama podrška čitatelja i građana toj ideji je bila stopostotna.

A jučer je došao i odgovor iz Grada potpisan od gradonačelnika Stjepana Kovača kojim se potvrđuje da će se ideja vrlo vjerojatno realizirati na barem jednom od dječjih igrališta koja se nalaze u gradskom središtu.

Od mene su zatraženi podatci o proizvođačima takvih igrala, koje sam danas i proslijedio u Grad Čakovec.

Iskreno vjerujem da će već na proljeće i djeca s teškoćama u razvoju imati pokoje svoje igralo na dječjem igralištu.

ljuljačka za invalide

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Comments are closed.