Divljacima s Platka samo prekršajna prijava, jedan od njih je sin moćnog HDZ-ovca

Pročelnik HSS-a Marko Andrić opisao je na presici kako se dogodio napad na njihove kolege na skijalištu Platak. Kaže da su im kolegu toliko izudarali da su mu morali izvaditi jezik i staviti ga na bok. Napadači nisu pokušavali pobjeći. Vikali su da su oni borci, da su istrenirani…

Pročelnik HSS-a Marko Andrić na konferenciji za medije, koju je HGSS održao nakon brutalnog premlaćivanja HGSS-ovih djelatnika i djevojke na riječkom Platku ispričao je što se sve dogodilo tog dana. Rekao je kako su pretučeni volonteri iza 20 sati opazili BMW na skijalištu koji je upao u snijeg. Odbili su ga izvaditi iz snijega što je potaknulo incident.

“U jednom trenu me jedan od poznanika uhvatio i rekao da su napali našeg člana ispred. Vidjeli smo iz kafića da se nešto događa i istrčali smo van i pokušali obraniti našeg prijatelja”, objasnio je Andrić.

BMW-om došli na Platak i driftali po stazi za skijaše, a onda se potukli s okupljenima

“Nažalost, ja nisam vidio prvi napad koji se dogodio. Kasnije je taj kolega dobio još jedan udarac zbog kojeg je pao. Ja sam to gledao. Ne znam koji točno mladić ga je udario. Nakon što je pao, pokušao se pridići u sjedeći položaj i pri tome mu je jedan od mladića zadao brutalni udarac u glavu. Mi smo mu izvadili jezik i stavili ga na bok, sve ono za što smo obučeni. Ja sam se udaljio i tražio pomoć i da me se spoji na policiju”, rekao je Andrić.

Andrić je na konfereciji istaknuo kako je sudjelovao u obrani kolege. Pokušavao je rastaviti sukobljene.

“Ne sjećam se ako sam dobio udarac, ali vjerojatno nešto i jesam u naguvaranju. Napadači nisu pokušali pobjeći, ali nisu se činili normalni. Vikali su da su oni borci, isticali su da su istrenirani”, kazao je Andrić.

Apsurd u cijeloj priči je da čovjek koji je ozlijeđen, dva sata ranije je spasio dvije izgubljene planinarke. Nije mi mogao previše reći o tome zašto je došlo do svega toga jer ima bolove u glavi i ne može gledati u ekran dugo. Koliko sam načuo, postoje snimke koje će nam objasniti sve to”, zaključio je Andrić.

Dobronamjernik koji je prvi pritekao u pomoć završio je sa slomljenom rukom te natučen, a ženska osoba koja je željela zaustaviti iživljavanje ima unutarnje krvarenje u plućima. No to je ono što se vidi, fizički, a posljedice će ostati zauvijek jer je nemoguće zaboraviti fizičko iživljavanje, očito dobro fizički spremnih, na slabijima.

BMW trojice napadača u utorak prijepodne izvučen je iz snijega na Platku. Izgrednici su pušteni iz pritvora jer policija utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj naročito drskog i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Provodi se i kriminalističko istraživanje nad Lukom Tirielom Abramovićem, Matejom Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada.
 

 
BMW je, kako doznaje Index, vozio Lovro Pavelić. BMW je u njegovom vlasništvu. O njemu nema javno dostupnih informacija.

Ime Mateja Krunića se spominjalo vezano uz borilačke sportove.

Treći među uhićenima pa puštenima je i najpoznatiji u javnosti. Luka Tiriel Abramović se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo očito dobio uz hrvatsko.

Dražen Abramović, otac Luke Abramovića, član je HDZ-a, aktivan u lokalnoj podružnici stranke i pogodite gdje je šef? Šef je u Hrvatskim šumama – upravitelj šumarije Crni Lug!

Pitanje je nastoji li se to zataškati ovaj čin nasilja i je li zato napravljena samo prekršajna prijava?
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.