Ovo nije klasična knjižara u kojoj kupujete knjige. Ovo je knjižara za potporu udruzi Mlada pera. Određenim iznosom donacije dobivate željenu knjigu u znak zahvale za donaciju!

Glavni izbor su knjige i slikovnice u nakladi udruge Mlada pera, rezultati literarnih natječaja udruge među osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Prikupljenim sredstvima omogućuje se financiranje novih natječaja i izdavanja zbornika i slikovnica.
Opcije uplate:  PayPal, Stripe, G-pay, Apple-pay, uplata na žiro-račun ili KEKS Pay što možete odabrati tijekom narudžbe!

Mozaik poezije i proze

mozaik
€3.32
10 % popusta za iznos 5-7,99 € (promo kod 5EURO)odnosno 20% popusta za iznos iznad 8 € (promo kod 8EURO)
Na skladištu
1
Detalji o proizvodu
ISBN: 978-953-59960-3-3
GTIN: 9789535996033

Slovo po slovo, riječ po riječ, priča po priča i evo nas kod trećeg zbornika. Postoji uzrečica koja kaže Treća – sreća i sada smo već pomalo uigrani no i opet neke stvari ne predvidite unaprijed.

Recimo, do sada smo uvijek uz ime mladog autora naveli i razred ili godine. U ovom zborniku to smo izbacili jer su se radovi za ovaj zbornik počeli prikupljati krajem jedne školske godine, a prikupljanje je završeno već skoro polovicom druge školske godine i neki autori su već razred više i godinu dana stariji. Zato su radovi jednostavno objavljeni od najmlađih do najstarijih autora.

Knjiga ima tri poglavlja:

- U prvom su priče i pjesme pristigle na natječaj Različitim jezicima na istome putu. Mladi autori su mogli pisati na bilo kojem jeziku ili dijalektu za koji su smatrali da će se moći najbolje izraziti o bilo kojoj temi. Bio je to zapravo svojevrstan nastavak prvog natječaja o različitosti.

- Drugi dio zbornika rezultat je natječaja Koja je dobitna kombinacija? Za ovaj natječaj smatramo da nam je najuspješniji i pun pogodak! Zašto?

Uobičajeno je da se organizira i potiče zajedničko igranje djeteta i roditelja. Udruga Mlada pera željela ih je izazvati na zajedničko literarno kreativno stvaranje. Dok se kod djeteta razvija literarna kreativnost, roditelj se potiče na aktivnost blogiranja. Uz neprocjenjivo zajedničko provedeno vrijeme natječaj je imao za cilj, osim poticanja mašte i kreativnosti te razvijanja literarnih vještina i poticanje na istraživanje i čak pozitivnu međusobnu kritiku. Povezivanje djece i roditelja korisno je objema skupinama. Roditelji prenose svoja znanja te potiču i usmjeravaju djecu te ih time uče kako biti mentor, kako se brinuti za mlađe od sebe i kako uspješno izvesti projekt do kraja, a djeca dobivaju znanje od starije skupine. Zato je ovaj projekt bitan. Osim same kreativnosti od djece se očekivala i inovativnost, odnosno razmišljanje na nov način za koji dosad nisu imali priliku.

I u tome smo uspjeli više od očekivanja. Zajednički radovi roditelja i djece ili je svatko napisao svoju priču ili je dijete opisalo neki događaj viđen iz svog kuta, a roditelj iz svoga plod su literarnog druženja obitelji. Imamo priče svih članova obitelji pa novinarske grupe osnovne škole u koju su se za ovaj natječaj privremeno uključili i roditelji…uspjeli smo potaknuti interes o literarnoj suradnji djeteta i roditelja i to nas u Udruzi Mlada pera čini izuzetno sretnim i ponosnim!

Posebno veseli i što su se svi učenici Područne škole Jablan odazvali na natječaj zajedno sa svojim roditeljima i zato je ta škola ponijela titulu Izvora literarnog izražavanja mladih za 2019. godinu!

- Treći dio zbornika izbor je radova objavljenih na portalu Udruge Top generacija, naših stalnih mladih suradnika ali i mnogih koji su nam se prvi put javili što znači da Udruga Mlada pera uspijeva zadržati interes mladih literata i privući nove mlade spisateljske nade.

Kod svake nove knjige treba odabrati naslov koji karakterizira sadržaj te knjige. Na koricama zbornika mozaik je ilustracija koje su nam poslali mladi autori uz svoje literarne radove, u zborniku je mozaik poezije i proze, dakle naslov zbornika se nameće sam po sebi - Mozaik poezije i proze. Možda naslov zvuči ozbiljno no mi mlade autore i njihova djela shvaćamo ozbiljno. Uostalom, pročitajte i prosudite sami!

Autor: Literati osnovnih i srednjih škola
Broj stranica: 257
Nakladnik: Udruga Mlada pera
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-59960-3-3

Spremi ovaj proizvod za kasnije

 

Donirajte Udrugu Mlada pera