Foto: PU Međimurska

PU Međimurska: Održana predavanja u autoškolama

Sukladno godišnjem Planu preventivnog i represivnog postupanja policije u cestovnom prometu Policijske uprave međimurske, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Čakovec, u prostorijama „Auto kluba Čakovec“, provodi predavanja za buduće vozače prije polaganja pismenog dijela ispita.
 

 
Poučeni pozitivnim iskustvima prethodnih godina, predavanja će se održavati jednom tjedno tijekom cijele 2023. godine, u cilju smanjenja stradavanja mladih vozača i drugih sudionika cestovnog prometa.

Prilikom provedbe svih vidova i aspekata edukacije vozača i ostalih kategorija sudionika u cestovnom prometu, u maksimalnoj mjeri ukazuje se na potrebu poštivanja prometnih propisa, poglavito na brzinu kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, izbjegavanju i prevenciji svih oblika i vidova distrakcije tijekom sudjelovanja u prometu, s obzirom da se distrakcija ne odnosi samo vozača motornih vozila, nego i na pješake, vozače bicikla te ostale sudionike u cestovnom prometu.

Na predavanjima koja su održana dana 11. i 19. siječnja 2023. godine, kandidati za vozače upoznati su sa stanjem sigurnosti cestovnog prometa na području Policijske uprave međimurske za 2022. godinu, najčešćim uzrocima i greškama koje su prethodile prometnim nesrećama, u koje ubrajamo „četiri ubojice u prometu“, sudjelovanjem mladih vozača u prometnim nesrećama, dužnostima sudionika u slučaju prometne nesreće i dr.

Budući vozači educirani su o pozitivnim načelima u prometu, pravilima uzajamnog poštovanja, pomaganja, solidarnosti i tolerantnosti s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno onih s najtežim posljedicama.

Na kraju predavanja uručen im je promidžbeni materijal Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.