Foto: Međimurska županija

Županija zahvalila mentorima osnovnih i srednjih škola čiji su učenici osvojili prva mjesta na natjecanjima

Čak 171 mentora iz međimurskih osnovnih i srednjih škola čiji su učenici u školskoj godini 2021./22. osvojili prva mjesta na županijskim, međužupanijskim te državnim i međunarodnim natjecanjima ili su se plasirali na državne smotre župan Međimurske županije Matija Posavec okupio je kako bi im zahvalio za trud uložen u učenike i individualno razvijanje njihovih potencijala. Mentori su darivani umjetničkim djelima, radovima učenika Graditeljske škole, u ime poštovanja koje im iskazuje Međimurska županija.

Drago mi je što na kraju ove kalendarske godine pred okićenim borom i pod božićnom zvijezdom, kao simbolom nade i zajedništva, mogu čestitati i zahvaliti ljudima koji ulažu dodatne napore u vlastitu profesionalnu izgradnju, koji ulažu u sebe, ali nesebično razvijaju darovitost učenika i izvan propisanog opsega posla. Čak 171 mentor dolazi iz osnovnih i srednjih škola s područja Međimurja koji su samo u protekloj školskoj godini pripremili 12 državnih prvaka u osnovnim školama. U srednjoškolskom sustavu bilo je 11 državnih prvaka, dva viceprvaka s međunarodnog prirodoslovnog turnira, odnosno Prirodoslovne olimpijade Europske unije te osvajači 3. mjesta na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih. Te brojke govore da nam se ulaganja u obrazovanje vraćaju na najljepši mogući način. Nastojimo kontinuirano podržavati vrijednosti koje razvijate kod učenika i to ulaganjem u centre izvrsnosti i stvaranjem boljih uvjeta za rad te vam i na taj način iskazati poštovanje. Godina pred nama je izazovna jer težimo sve naše osnovne škole dovesti do uvjeta za jednosmjensku nastavu. Riječ je o jedanaest škola, ali i o izgradnji četiriju sportskih dvorana. Spremno čekamo natječaje iz EU fondova kako bismo ostvarili taj – ne samo cilj – već novi početak. Paralelno ćemo i dalje jačati rad naših područnih školskih odjela koji – bez obzira na broj učenika – imaju svoj specifičan duh i važnu ulogu u zajednici. Zato, obrazovanje ostaje na vrhu ljestvice naših prioriteta“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah također je zahvalila ravnateljima i mentorima na uloženom trudu:

Iznimna mi je čast u ovoj prigodi zahvaliti vam na radu koji  je nemjerljiv u razvijanju talentiranih učenika, a vaša podrška i poticanje marljivosti presudna na njihovom put do nagrada“, istaknula je pročelnica.

U ime mentorica i mentora iz osnovnih škola Međimurskoj županiji zahvalila je Željka Pavlic Bedić: „Svi mi ovo radimo iz ljubavi, zato su i rezultati impresivni. Nagrada su nam osmijesi naših učenika nakon osvojenih prvih mjesta na natjecanjima. Mnogo nam znači i ovo vaše priznanje te zahvaljujemo Međimurskoj županiji na iskazanom poštovanju i podršci“, a u ime srednjoškolskih mentora Vedrana Močnik dodala:

Znanje je moć. Hvala vam što ste nas pozvali jer upravo smo mi ti koji nudimo tu moć. Ponekad je lako, ponekad izazovno i zahtjevno, no u konačnici neprocjenjiv je trenutak kada spoznamo da smo nešto postigli. Posebno onaj trenutak kada ostvareno preraste uloženo. Bilo da je riječ o natjecanjima, smotrama, o STEM području, humanističkom, društvenom području ili naprosto određenim vještinama, iza svakog uspješnog učenika stoji mentor. Entuzijazam i zadovoljstvo koje mi mentori osjećamo i znanja koja dajemo našim učenicima nije praćeno materijalnom nagradom i zato je ovaj poziv javno priznanje za naš doprinos zajednici. Investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate pa nam želim još mnogo dobrih  investicija i kamata na boljitak našega društva.“

Svečani skup glazbeno-scenskim nastupom su obogatili učenici Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, učenici Gospodarske škole Čakovec ukrasili su dvoranu u kojoj se održala svečanost, dok su učenici Srednje škole Prelog pripremili domjenak.

Fotogaleriju možete pogledati na stranici Međimurske županije.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.