Ilustracija: Goran Radiković

Još dva tjedna možeš ponijeti titulu dječjeg turističkog ambasadora

Pozivamo osnovnoškolce i srednjoškolce da istraže neki običaj, predaju, turističku znamenitost, sakriven prirodni kutak, možda kako je nastalo ime mjesta ili čak zašto vjerujemo u neko sujevjerje ili nastanak neke neuobičajene riječi i napišu priču kojom nastoje uvjeriti nepoznatog turista da posjeti njihov kraj.

Dakle od djece tražimo da istražuju o povijesti svog kraja, nekog običaja, nekoj legendi , sami upoznaju svoj kraj i onda to kreativno prenesu strancu kojeg će privući da ih posjeti.

Jednostavno rečeno, biramo dječje turističke ambasadore!

Svi radovi bit će objavljeni na portalu udruge Top generacija,  a pokušat ćemo izboriti i da Turističke zajednice najboljih dječjih ambasadora objave njihove radove na svojim službenim stranicama!

Podsjetimo:

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta Jer moja priča blista budi furešta il’ turista! proglašavaju se dječji turistički ambasadori!

2.Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj!

3.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.06. – 20.12.2022. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove, a mogu biti i na narječjima.

4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.

5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu (font i prored po želji jer portal automatski prebacuje u zadani font) na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Jer moja priča blista budi furešta il’ turista. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili potpisanu skenirati (može se i fotografirati mobitelom) i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom iz koje dolazi ili imenom mjesta iz kojeg je autor.

6.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.10 najboljih bit će nagrađeno plaketama, pokojom knjigom i proglašeno dječjim turističkim ambasadorima.

Zato olovke u ruke ili laptope na koljena i krenimo, 20.12. je tu, pred nosom!

Gorkić Taradi

predsjednik udruge Mlada pera

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.