HNB se hvali aplikacijom plaćenom 275 tisuća, klinci iz Pazina napravili istu za 0 kuna

Aplikacija služi preračunavanju kuna u eure. U HNB-u su je platili 275 tisuća kuna, a istu su učenici iz Pazina uspjeli napraviti za nula kuna.

HNB je prošli tjedan priopćio javnosti kako su pripremili novu mobilnu aplikaciju koja preračunava kune i eure. Aplikaciju su platili 275 tisuća kuna. Istu su kodirali školarci iz STEM radionice u Pazinu, koju vodi nastavnik Ivan Guštin.

Prema objavi u Facebook grupi Pazin IT, klinci u grupi, čija dob se kreće od trećeg osnovne do trećeg razreda srednje škole, isprogramirali su aplikaciju u Scratchu na AppInventor.mit.edu, a stariji u Pythonu.

HNB se hvali aplikacijom plaćenom 275 tisuća, klinci iz Pazina napravili istu za 0 kuna

– Volimo biti u trendu i raditi aktualne stvari. Zadnjih se dana priča o tome kako smo za nepoznati iznos dobili “aplikaciju za preračunavanje kuna u eure”,  pa smo danas na STEM radionici to napravili – sami. Polaznici od 3. osnovne do 3. srednje su u Scratchu (appinventor.mit.edu) isprogramili mobilnu aplikaciju koja preračunava kune i eure i obratno. Neki od njih su slično isprogramirali u Pythonu, a oni koji su slično već radili prethodnih godina su radili s Arduinom – piše u objavi nastavnika Guština.

https://www.facebook.com/groups/pazinit/permalink/2365962246890155/

– Predlažem da HNB uzme nazad tih 275 kn i donira ih nama i drugim STEM udrugama. Mi im poklanjamo tu aplikaciju, a donaciju ćemo sigurno bolje iskoristiti – napisao je u komentarima nastavnik.

HNB se hvali aplikacijom plaćenom 275 tisuća, klinci iz Pazina napravili istu za 0 kuna

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.