Godinu koju je započela nagradom Porin Ana Opačak zaključuje objavom albuma

Godinu 2022. Ana Opačak će zasigurno pamtiti. Započela je nagradom Music Pub za Pjesmu godine, zatim nagradom Porin za najbolju vokalnu suradnju, a završit će objavom dugoočekivanog albuma prvijenca „Sve što ostaje“ naslovljenom po prvom singlu koji je s tog albuma objavljen, a koji se stilski naslonio na glazbenu estetiku po kojoj je Ana bila (i ostala) prepoznatljiva. Album u izdanju Aquarius Recordsa odraz je mješavine stilova na kojima je odrastala i što ju je glazbeno oblikovalo, a to su podjednako i pop i rock i jazz i šansona.
 

 
Glazba je za mene sjećanje, igra, utjeha, emocija, pečat, ona je „sve što ostaje“. Ovaj album bilježi i dokumentira moje zaigrano traganje za vlastitim zvukom u periodu od sedam godina objedinjujući u jednu eklektičnu cjelinu spoj različitih zvukova, stilova i utjecaja na kojima sam rasla. Odlučili smo album predstaviti u prosincu, najljepšem mjesecu u godini i tako na najljepši mogući način glazbeno zaokružiti za mene ionako posebnu godinu.“

Sve pjesme s albuma potpisuju autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek, a producent Ivan Popeskić, u čijem studiju je album i snimljen, ujedno je i autor svih aranžmana. Uz Popeskića na klaviru i klavijaturama, naredali su se još brojni virtuozi u ulozi glazbenika koji su svirali na albumu, od Elvisa Stanića, Henrija Radanovića, Ivana Pešuta, Marka Lazarića, Bruna Urlića, Ante Gele, Damira Kukuruzovića i mnogih drugih, a osim Porinom nagrađene vokalne suradnje s velikom Gabi Novak, na albumu se nalazi i još neobjavljeni duet sa Sandrom Bastiančićem na kojemu gostuju i Bruno Urlić i pokojni Damir Kukuruzović, a koji će bit službeno objavljen u idućoj godini.

Osim pjesama kao što su „Ljubav“, „Pjesma“ „Na kraju dana“, „Bam Bam“, „Susret“ i drugih koje su već našle svoje mjesto u srcima slušatelja, na albumu se nalazi i još nekoliko neobjavljenih pjesama od kojih sljedeća „Oprosti, žurim“ izlazi već nakon blagdana.

Likovno oblikovanje albuma potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić iz dizajnerskog studija klasja&zita.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.