Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Snijeg je neke uhvatio nespremne na autocesti

Zbog snježnog pokrivača od 50-ak centimetara, jučer su na hrvatskim autocestama neki vozači imali neplaniranu pauzu od putovanja.

Na cestama u Gorskom kotaru i Lici vladaju zimski uvjeti, a osim njih, probleme je stvarala i olujna bura, rekao je voditelj Tehničke jedinice Delnice HAC Valentin Crljenko. Nisu zabilježene nesreće, no bilo je manjih zastoja, kazao je za RTL.  “U ovom slučaju nije bilo puno, nije bilo zastoja u prometovanju, ovi bez opreme stali sa strane i čekali ralicu”.

Crljenko smatra da će sol poskupiti, no objašnjava da je zimska služba “posebna operativna stvar i troškovi se uvijek zbrajaju na kraju”. Kaže da je Tehnička jedinica Delnice još od 15. listopada u pripravnosti za zimske uvjete na cestama.

Sinoć su preventivno ceste posipane solju i kalcijevim kloridom zbog niskih temperatura, a vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i pažljivo koče.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.