Preventivno-represivne aktivnosti međimurske policije tijekom “Martinja”

Povodom obilježavanje narodnog običaja krštenja mošta – “Martinja”, na području Policijske uprave međimurske provest će se aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg vikenda na međimurskim prometnicama očekuje se povećanje broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića. U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti na prometnicama diljem Međimurske županije, policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 11. do 13. studenoga 2022. godine provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti.  Ujedno, tijekom noći sa subote na nedjelju (11./12. studenoga 2022.) od 18 do 2 sata u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom, provest će akcija “Alkohol”. 
 

 
Tijekom planiranih aktivnosti oštrica policijskog postupanja bit će usmjerena na pojačani nadzor provjere alkoholiziranosti vozača. Također, posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja “mladih vozača” te prekršaja recidivista (počinitelja prometnih prekršaja u povratu), odnosno suzbijanju najtežih prometnih prekršaja koji vrlo često dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Ujedno, pojačano će se utvrđivati prekršaji prekoračenja brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te nepropisne uporabe mobitela.
 
Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:

  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristit će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost,
  • koristite usluge javnog ili taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije,
  • ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko neće konzumirati alkohol, kako bi mogao upravljati vozilom,
  • ne sjedajte za upravljač, najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića,
  • vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu,
  • ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, niti jedan razlog nije opravdan.

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 
 
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.