Hrvatska drugu godinu zaredom ima najljepšu tapetu u svijetu

Nakon što je prošle godine njena tapeta „Maslinik“ proglašena najljepšom na svijetu, mlada hrvatska dizajnerica Josipa Maras drugu godinu zaredom dobila je istu nagradu. Njen novi rad – „Mramorni cvijet“ nagrađen je najprestižnijom nagradom u svijetu dizajna – Archiproducts Design Award Longlisted u kategoriji „Finishes“.

„Iznimno mi je drago što je moj rad prepoznat i nagrađen od strane međunarodnog žirija, sastavljenog od pedesetak vodećih stručnjaka iz svijeta arhitekture, dizajna, kreative i fotografije. Dobiti ovakvo priznanje drugu godinu zaredom za mladu umjetnicu i poduzetnicu poput mene veliki je vjetar u leđa. Ponosna sam što imam priliku u svijetu prezentirati što imamo u Hrvatskoj – kreativnost, inovativnost i međunarodnu konkurentnost i kvalitetu“, poručuje Josipa Maras iz Milana, gdje je i službeno primila nagradu.

Žiri kod ocjenjivanja u obzir uzima koncept, dizajn, vrijednost brenda, inovativnost, estetiku, semantiku, funkcionalnost proizvoda, procjenjuje je li proizvod „green“, user-friendly, koja je njegova simboličnost i kakva tehnologija je korištena.

„Konkurencija na ovakvim natjecanjima su vodeći svjetski brendovi poput Minottija i Poliforma. Biti u takvom društvu značajno je za mene osobno i za moj Studijo Wallart, ali i za Hrvatsku. Sjajan je osjećaj predstavljati svoju zemlju, pogotovo kad osvojite nagradu da ste najbolji na svijetu“, ističe Josipa Maras. Uz njenu kategoriju „Finishes“, žiri je ocjenjivao proizvode u kategorijama namještaj, kupaonica, kuhinja, predmeti za vanjsku upotrebu, ured,  javni prostor, osvjetljenje, wellness, dekor, dijelovi zgrade, konstrukcija, lifestyle te komponente i materijali.

Josipa Maras dosad je nagrađena s nekoliko međunarodnih priznanja. Profesionalno se bavila slikarstvom, a potom je svoju umjetnost prebacila na uporabne predmete – tapete te otvorila prvu hrvatsku tvornicu tapeta Studijo Wallart. Danas uspješno surađuje s brojnim hotelskim lancima, vlasnicima privatnih vila, turističkim smještajima i raznovrsnim ugostiteljskim objektima. Početkom studenog predstavila se na beogradskom Sajmu nameštaja, najvećem sajmu za dizajn u ovom dijelu Europe.

Studijo Wallart specijaliziran je za dizajn i izradu zidnih tapeta u četiri različite vrste završnog materijala: efekt lana, glatki efekt, metalizirani i vodootporni. Prvi u Hrvatskoj uveli su vodootporne tapete, a dobitnici su i Greenguard certifikata, koji garantira sigurnu upotrebu u zatvorenom i vanjskom prostoru.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.