Navodna milijunta putnica Foto: Arif Sitnica/Zadarski list

Zračna luka Zadar za dragog vođu lažirala milijuntu putnicu

Zračna luka Zadar lažirala je milijuntog ovogodišnjeg putnika kako bi se taj lijepi turistički rekord poklopio s posjetom premijera Andreja Plenkovića Zadarskoj županiji. Naime, milijuntim putnikom proglašena je Julie Fisser iz Belgije, koja je time ostala ugodno iznenađena, a dobila je buket cvijeća i dvije povratne karte prema odredištu po izboru. Međutim, nije to bila stvar sreće koliko poklapanja s premijerovim protokolom, prenosi Zadarski.hr.

Jer Julie nije bila milijunti putnik zadarske Zračne luke!
 

 
Bio je to netko drugi, netko nepoznat tko nije imao dovoljno sreće da izabere ne samo dan nego i sat koji se idealno uklapa u boravak premijera Andreja Plenkovića u Zadru i cjelodnevni protokol koji je tog dana „zatrpao” predsjednika Vlade. Plenković je tog dana jurio od zračne do ribarske luke, razgovarao je sa županom Božidarom Longinom, pa s gradonačelnikom Brankom Dukićem, pa je na kraju prisustvovao i otvorenju novog i već otvorenog Studentskog doma.

Svaki detalj njegovog posjeta Zadru bio je unaprijed poznat, a njegovim se domaćinima učinilo da bi baš, eto, bilo lijepo kada bi premijera i predsjednika svoje stranke dočekali još spektakularnije nego što je protokol predviđao. Po principu, kad je već „premijer oduševljen Zadrom”, neka bude još oduševljeniji: evo mu i milijuntog putnika, evo mu još jedan zadarski rekord.

-Radi se o obilježavanju dolaska milijuntog putnika, što je uvijek svojevrsno PR događanje. Je li to baš bio milijunti putnik? Ne, nije, ali mi smo to organizirali ovako i tu je sve u redu. Meni je, iskreno, jako drago što se sve to poklopilo s premijerovim dolaskom i ne vidim u tome neku veliku priču. Pa zar smo doček milijuntog putnika trebali organizirati u nedjelju navečer, kad je stvarno dosegnuta ta brojka, pita Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar koji je pokušao opravdati lažno nagrađivanje milijunte putnice.

Milijunti putnik je bio netko drugi, ali se njegov dolazak nije poklopio s dolaskom premijera Plenkovića te će tako ostati bez svoje nagrade. Ova sretna slučajnost je otkrivena jer je netko pogledao službenu web stranicu Zračne luke Zadar i vidio podatak po kojem je do kraja rujna u Zemunik sletjelo 990.046 putnika. Stoga se otvorilo pitanje je li moguće da je u tri dana listopada stiglo još 10.000 gostiju, budući da se početkom listopada broj putnika obično smanjuje.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.