Prva međunarodna konferencija o digitalnim pravima u glazbenoj industriji

Zagreb će 17. studenog biti domaćin Međunarodne konferencije o digitalnim pravima u glazbenoj industriji na kojoj će govoriti predstavnici Svjetske diskografske organizacije – IFPI, pravni stručnjaci s King’s College u Londonu, predstavnici švedske i talijanske diskografske udruge, Universal Music grupacije, ali i naši pravni i glazbeni stručnjaci.
 

 
Tematski, konferencija je podijeljena kroz dva panela, jedan pod nazivom: ‘’Direktiva o autorskom pravu i srodnim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu – implementacija u EU’’ te ”Izazovi poslovanja u glazbenoj industriji nakon stupanja na snagu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima”.

Domaćin ove konferencije je Hrvatska diskografska udruga i kolektivna organizacija proizvođača fonograma (ZAPRAF), a povodom održavanja ovog događaja, direktorica ZAPRAF-a, Maja Vidmar Klarić istaknula je: ”Organizacijom ove konferencije, Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF pozicioniraju Hrvatsku unutar pravne, ali i glazbene struke. Ona će tematski pružiti mogućnost dobivanja dodatnih informacija, ali i edukacije našim pravnim stručnjacima, članovima političke javnosti koji rade na implementaciji europskih direktiva te brojnim diskografima i samim izvođačima. Ponosni smo što će ova konferencija obraditi aktualne teme glazbene industrije na jedan širi način, osobito imajući u vidu da je Hrvatska implementirala svoju verziju europske Direktive te donijela unikatno zakonsko rješenje kojim uvodi retroaktivnost  čime se otvaraju milijunski sudski sporovi, zatrpavaju sudovi s novim predmetima te uvodi pravni kaos budući da je zakon nedorečen, a sve zbog interesa određenih skupina.”

Očekuje se da će konferenciji prisustvovati više od 200 sudionika. Službene prijave i više o samoj konferenciji, možete pronaći na: https://musicindustryconference.online/

O ZAPRAFU-u:

Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava – ZAPRAF je jedina organizacija za zaštitu i prikupljanje naknada od iskorištavanja prava proizvođača fonograma na teritoriju Republike Hrvatske. Svoju djelatnost obavlja sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima na temelju rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. ZAPRAF promiče interese proizvođača fonograma, kao i interese glazbene industrije Republike Hrvatske uopće.

O HRVATSKOJ DISKOGRAFSKOJ UDRUZI:

Hrvatska diskografska udruga – HDU IFPI Croatia osnovana je s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće, unapređivanja i promicanja zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.