Propao pokušaj PayPala da s 2.500 dolara kažnjava svoje korisnike ako “pogrešno” misle

Tehnološka tvrtka ažurirala je svoje uvjete ugovora, prema kojima PayPal može naplatiti kazne korisnicima za “slanje ili objavljivanje bilo kakvih poruka, sadržaja ili materijala koji promoviraju dezinformacije.”

PayPal se suočava s povratnim iznimno negativnim reakcijama nakon što je iznenada predložio nova pravila koja bi mu omogućila kažnjavanje korisnika s 2.500 dolara za – promicanje dezinformacija. Riječ je o novoj odredbi u njihovom standardnom ugovoru za korisnike.

Nakon niza kritika, iz Paypala, tvrtke koja nudi usluge online plaćanja, u međuvremenu su sve nazvali pogreškom, piše Washington Post.

Prije nekoliko dana nekoliko konzervativnih američkih medija izvijestilo je da je tehnološka tvrtka ažurirala svoje uvjete ugovora, prema kojima PayPal može naplatiti kazne korisnicima za “slanje ili objavljivanje bilo kakvih poruka, sadržaja ili materijala koji promoviraju dezinformacije.”

Ažuriranje je odmah izazvalo buru na internetu i to ponajviše s desnog političkog spektra u SAD-u, pa se Paypal suočio s velikom kritikom zbog svoje nove prakse moderiranja mišljenja svojih korisnika. Brendan Carr, republikanac u Saveznoj komisiji za komunikacije:

Taj je potez izazvao rijedak prijekor i od strane bivšeg predsjednika PayPala, Davida Marcusa, kao i Elona Muska, koji je oštro kritizirao praksu moderiranja društvenih medija od strane privatnih tvrtki i objavio promjene na Twitteru ako dovrši svoj ugovor o njegovoj kupnji.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.