Kad ti je srce veliko k’o kuća uz neoborivu logiku Downića

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Jučerašnji dan dokazao je da sam nekom tajnom vezom vezan uz Downiće. Ako mislite da zato što su oni uvijek nasmiješeni varate se, znaju oni itekako plakati, baš kao svako dijete! Ako mislite zato što su iskreni varate se, slagat će oni dječju laž i roditeljima i vama baš kao svako dijete! Nisam sam dugo shvaćao zašto se osjećam toliko vezanim uz Downiće dok nisam upoznao Matiju i njegovog prijatelja Downa koji me podučio svojom empatijom da su Downići senzori za dobre ljude.

Možete vi sada reći s kojim pravom si umišljam da sam dobar čovjek kad se itekako znam naljutiti, čak opsovati, razmišljati i o osveti…ali na moju veliku radost, obilježen sam frekvencijom koju samo Dawnići hvataju.

Jučer sam bio ponovo u društvu Downića, u povećem broju čak jer imaju turnir no jedan Downić me posebno osvojio i to riječima učitelj, trener, kuhar, konobar. A s te četiri riječi obratio se meni, svakom riječi u određenoj situaciji.

Kad su ušli u restoran objasnio sam gdje koja grupa sjedi, kako će si uzimati hranu, gdje će si natočiti vodu… Tad mi je prišao prvi put i upitao: Učitelju, gdje ja da sjednem?

Kad sam mu pokazao rekao je da mora oprati ruke i upitao me: Treneru, gdje je WC? 

Malo sam se začudio no još nisam reagirao i uputio sam ga gdje može oprati ruke. No kad mi se nakon što sam donosio hranu na bife obratio s: Kuharu, što imamo za večeru? – odlučio sam da saznam objašnjenje za to.

Prilika se ukazala brzo kad me dok sam posluživao piće nazvao konobar!

Ni meni ni njemu nije problem započeti razgovor i vrlo brzo smo razgovarali, smijali se, objašnjavo mi je nogometne tehnike dok ga napokon nisam upitao kako me u jednom trenutku zove učitelj, u drugom trener pa onda kuhar te konobar.

Podigao je začuđeno obrve i objasnio mi: Pa normalno da kažem učitelj kad mi se objašnjava gdje sjedim. U školi mi učitelj objasni gdje sjedim. Trener mi govori gdje je svlačionica, gdje idemo na turniru na WC. Kuhar kuha i daje hranu, a konobar daje i poslužuje piće.

I onda završi objašnjavanje zaključkom: A ti si jedna jako dobra osoba kad možeš biti sve to!

Meni srce veliko k’o kuća! Kažem vam ja, ima neka tajna veza između Downića i mene!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.