Foto: Twitter /Youtube / Screenshot

Gori Krimski most, dio mosta srušen!

Veliki požar bukti na Krimskom ili Kerčkom mostu koji povezuje Krim s Rusijom, piše The War Zone, a prenosi Morski.hr. Požar je navodno izazvan automobilom bombom, prenose ruske agencije, dodajući da je dio Krimskog mosta oštećen.

“Danas u 6:07  sati (03.07 GMT) na dijelu Krimskog mosta eksplodirao je automobil bomba koji je zapalio sedam željezničkih cisterni koje su se kretale ka Krimu“, navodi se u priopćenju ruskog nacionalnog odbora.

Na fotografijama objavljenima na društvenim mrežama mogu se vidjeti željeznički vagoni u plamenu, a dio cestovnoga mosta propao je u more.

Nakon eksplozije, oglasila se i ukrajinska vojska, koja nije negirala da je ona odgovorna. Poručili su da predsjednik Rusije Vladimir Putin treba biti sretan “jer je dobio tako skup poklon za rođendan”. Putinu je, naime, jučer bio 70. rođendan.

Promet preko mosta je zaustavljen, a taj je most ključna arterija preko moje ruska vojska dovodi snage u Ukrajinu i jedina kopnena veza s Rusijom.

Njegovo stavljanje izvan funkcije lako moglo bi dovesti do preokreta na fronti. Visoki ukrajinski vojni dužnosnik nije negirao da Ukrajina stoji iza ovog čina, ali to nije ni potvrdio.

Izgradnja spomenutoga mosta koštala je milijarde dolara nakon što je Rusija 2014. okupirala ukrajinski poluotok Krim. Upravo je taj most bio jedna od glavnih meta Ukrajine.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.