Dragica Trumbetaš: Ova Vlada ne zaslužuje niti jedan radničko-umirovljenički glas, nikada više u Hrvatskoj

Jedna od težih dilema: jel’ je teže gledati ministra Radmana kad priča o međunarodnim odnosima ili kad priča o demografiji. Jučer su mnogi otišli natočiti i popiti gutaj vode dok se nije skinuo s ekrana kad je hvalio Plenkovića za demografski uzoriti primjer.
Trebalo je cijela čaša vode da se spere osjećaj ljigavosti u grlu poslije viđenog na ekranu.

Izredali se tako jučer svi koji imaju prigovor na izborni zakon u BiH, a baš nitko nije spomenuo da je Ustavni sud Hrvatske još 2010 god. zatražio promjenu izbornog zakona Hrvatske.
 

 
Očito je da je lakše praviti reda u tuđem dvorištu nego pospremiti svoje, no reprezentativni primjeri u ministrima poput Radmana svaki dan nas ponovo uvjere da se s tim ljudima i ne može bolje.

Nova saznanja kako se lako u Hrvatskoj milijuni sele s računa na račun, kako su stasali veliki poduzetnici, kako je lako i maštovito zaraditi milijune, u dodatnoj priči o poduzetnici Radi nije zaslužila ekranizaciju naših TV kuća, novinari zbrajaju čestitke ministru Malenici.

Pavao Vujnovac, najveći hrvatski poduzetnik, vlasnik PPD, vlasnik EMA, vlasnik Pevexa, vlasnik Luke Ploče, suvlasnik Dalekovoda, potencijalni kandidat za suvlasnika Fortenove. Te sve firme osiromašene i uništene došle su u njegove ruke, zapošljavaju više od 100 000 radnika, omogućila Vlada RH.

Dalekovod, firma koja je bila sinonim hrvatskog dobrog poslovanja, radili su od Sibira do Švedske, postavili sve naše dalekovode, 2008. godine dionica Dalekovod vrijedila je 1500 kuna, a 2021 god. dioničari su dobili obavijest da dokapitalizacijom firme 100 dionica pretvara se u 1 dionicu.

100 dionica 2008 god. prodane na zagrebačkoj burzi firme Dalekovod vrijedile su 150 000 kuna, a 2021. to je početno vrijedilo 80 kuna.
Danas ta dionica vrijedi na zagrebačkoj burzi 18 kuna. Rada Škugor zaradila je na toj firmi otkupom dugova 9,4 milijuna, iako vjerojatno nema pojma gdje je sjedište te firme, nema pojma tko ju vodi, nema pojma o strukturi vlasništva, niti čime se firma bavi.
Ona je zaradila kao da je vlasnik 522 222 dionice.

Pavo Vujnovac kaže da je sve po zakonu, da je on legalno dao novce Radi, da je ona legalno kupila i prodala dugove, da je legalno zaradila 9,4 milijuna, kao član NO Dalekovoda podržao je dokapitalizaciju kojom su vlasnici dionica ostali bez dionica.

U posljednjih 52 tjedna dionica Dalekovoda od 133 kune pala je na cijenu od 16 kuna, rujan je završila s cijenom od 18 kuna.
Ono što je ostalo od privatizacije poharali su uspješni “poduzetnici” poput Vujnovca, Končara i Debeljka, Radmana, Paladina, Škugora , Todorića …..

Za Debeljkom se praši na daleko, ostao je dužan na široko i daleko. Jedna majka male bebe iz Londona koja je vodila njegovu agenciju za krstarenje, potražuje 14 000 funti za neisplaćene plaće, prijeti joj deložacija iz kuće jer niti porodiljski ne može dobiti, jer Debeljak nije plaćao osiguranje.
Koliko se danas beba budi u Irskoj, Njemačkoj,Austriji, jer su hrvatski roditelji morali otići zbog pljački gore navedenih velikih poduzetnika, nema podataka.

Rada Škugor svaki izmoljeni očenaš je debelo naplatila, a izgleda da je i šurovala s vragom koji sere na veliki kup.

Kontroverzni poduzetnik koji se brzo nagodio s državom u aferi sa županicom iz Siska ostao je dužan 47 milijuna poreza. Nije platio porez, ali je sinu kupio auto kojim je usmrtio nečije dijete, županica je u zatvoru, on dužan silne milijune dalje nastavlja poslovanje s novim tvrtkama kćerima, ostaje ugledni poduzetnik.

Franjo Lucić, bivši saborski zastupnik, ugledni član sportskog saveza, ostao je dužan 600 000 kuna poreza, porez je otišao u zastaru dok je on sjedio u Saboru na plaći od 17 000 kuna i stanovao u stanu koji su mu plaćali porezni obveznici.
Ne zna se jer je Franjo uzimao naknadu za odvojeni život od žene koja je bila doma, s obzirom na to da je u Zagrebu živio s novom ženom.

Što na to kaže 230 000 građana kojima za dug od 100 kuna sjeda redovito ovrha u vrlo kratkom razdoblju s troškovima duga u peterostrukom iznosu.

Među ovršenima je 10 % umirovljenika, njih vjerovnici odmah ovrše, boje se da ne umru prije nego su dug podmirili.

Poduzetnik Žužić već je bio u zatvoru, imao je 60 prometnih prekršaja zbog vožnje u pijanom stanju, većina ih je otišla u zastaru, za dug od 25 milijuna iz Soliduma je navodno uzeo nekretnine u vrijednosti 370 milijuna.
Poslovao je tako da je svoj dug prodavao sebi, sve je završilo nagodbom za 6 mjeseci zatvora.
Ostalo mu je nekretnina vrijednih 437 108 879,39 kune i utaja poreza za 47 651 779, 94 kune.

Vjerojatno je sav dug ovršenih umirovljenika manji od duga Žužića koji još nije ovršen za dug koji je nastao prije više od 10 godina.

Ova Vlada ne zaslužuje niti jedan radničko-umirovljenički glas, nikada više u Hrvatskoj.
Dobro jutro!
Dragica Trumbetaš
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.