Zgrada Doma sindikata večeras u narančastom

Osobe oboljele od multiple skleroze obilježavaju Nacionalni dan multiple skleroze 26. rujna 2022. godine.

Multipla skleroza je kronična, upalna, autoimuna demijelinizacijska bolest središnjeg živčanog sustava, te se najčešće javlja između 20. i 50. godine života. Simptomi multiple skleroze raznoliki su i nepredvidljivi te je zovu ,,bolest s tisuću lica” iz razloga što ne postoje dvije osobe koje imaju posve jednake simptome, a kod svake pojedine osobe simptomi se mogu s vremenom promijeniti ili se izmjenjivati. Jedna osoba može imati svega jedan ili dva simptoma, dok ih neka druga može imati mnogo više, ali kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet.
 

 
Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 članova sa područja cijele županije, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100%, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze zgrada Doma sindikata će 26. rujna, predvečer biti osvijetljena narančastom bojom koja predstavlja simbol multiple skleroze. 
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.