Želite istražiti svaki dio prekrasnog Splita? Evo najboljeg načina za to učiniti!

Split je jedan od najljepših obalnih gradova. Jedini problem kada idete u Split je njegov zagušen promet zbog kojeg je teško naći parking. Neki parkiraju na rivi ili u trajektnoj luci, ali tamo u ljetnim danima zna doći do dugih redova i velike prometne gužve, a temperature mogu biti toliko visoke da potencijalno mogu i oštetiti vaš automobil.

Ukoliko se nađete u situaciji gdje ne znate gdje parkirati ili koji parking je najpovoljniji, ne brinite – kliknite ovdje kako biste pronašli najbolji parking u Splitu. 
 

 

Kako se kretati po Splitu?

Kada se odlučite za Split City Parking koji se nalazi u centru Splita, a koji je povezan sa 6 izlaznih linija iz Splita, onda možete uzeti bicikl, skuter ili taxi kako biste došli do Vašeg željenog odredišta. 

Pošto je ovaj parking u centru grada, neće Vam trebati dugo do Vaše destinacije ni pješke. Međutim, bolja je opcija kretati se gradom s Tuk Tuk-om, E-bikeom, E-Skuterom ili busom, kako biste istražili svaki dio Splita na brz i pogodan način i s lakoćom se kretali kroz grad. 

Cijena za Tuk Tuk Tour je od 262 – 337 kuna (35 – 45 eura) po osobi, ovisno koji Tour želite. Preporuča se “The Best Of Split Tour” koja traje 3 sata i imate 7 stajanja. Istovremeno može putovati 1 – 6 osoba te dobivate vozača i licenciranog gradskog vodiča. 

Javni e-bicikli u Splitu se nalaze na 8 stanica u gradu, a stanice su sljedeće: Riva, Parking Split 3, Parking Žnjanski plato, Parking pored trgovačkog centra Joker, Kolodvor Sukoišanska, Parking Stari plac, Studentski dom Spinut i  Kampus. Sa e-biciklom se možete voziti besplatno prvih 30 minuta, a svakih sljedećih 30 minuta plaćate 10 kuna (1.30 eura).

E-bicikle možete i unajmiti, a cijena za 24 sata je od 105 do 322 kuna (14 do 43 eura) ovisno o modelu bicikle koji želite, a u cijenu je uključena i kaciga. 

Ako ste fan vožnje gdje se ne treba pedalirati, onda možete unajmiti i e-skuter. Cijena e-skutera za sat vremena je 75 kuna (10 eura), dok je cijena za 24 sata 450 kuna (60 eura).

Zatim imate i javne buseve koji su jeftiniji. Ukoliko kupite kartu na kiosku, koštati će Vas 9 kuna za putovanje, dok je u busu cijena karte za odrasle 11 kuna, dok je za djecu od 6 do 10 godina cijena karte 5 kuna. 

Neki se ne vole gužvati u busu. Ako spadate u ovu vrstu ljudi, možete se kretati gradom taksijem. On nije najpovoljnija opcija, ali je odlična za ljude koji žele isplanirati svoji itinerar. Cijena taksija počinje od 50 kuna (7 eura), a raste ovisno o tome gdje putujete. 

Natrag u automobil

Kada ste završili sa istraživanjem ovog obalnog grada, znat ćete da je Vaš auto parkiran na sigurnom mjestu i u udobnoj podzemnoj garaži. Osim što je udobna, nudi i preko 100 kamera koje će Vas osigurati da je Vaš automobil siguran te ga nitko neće ogrebati ili oštetiti. 

Želite istražiti svaki dio prekrasnog Splita? Evo najboljeg načina za to učiniti!

Garaža je locirana kod 6 izlaznih linija iz gradskog centra gdje se nalazi autocesta A1 Zagreb, Zadar i Dubrovnik. 

Doživjet ćete savršen dan, bez uobičajenih cjelodnevnih prometnih gužvi kod parkinga kod trajektne luke ili Rive.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.