VIDEO: Konj ulazi, ali kada se zavjese dižu, žiri ostaje bez riječi

Kao što znamo, jedna od najvažnijih stvari u svakoj konjičkoj disciplini je odnos koji se stvara između konja i jahača.

Najbolji konji za postizanje zadivljujućih performansi su konji koji se ne uznemiravaju niti prestraše nikakvim neobičnim prizorima ili zvukovima.

Ove vrste konja su odlični konji jer možete vjerovati i ovisiti o njima u potpunosti jer ne plaše i vrlo su jedinstveni.

Jedna od njih je i Esmeralda, talentirani konj koji je zajedno sa svojim jahačem izveo spektakularan nastup jer je njihova veza zasnovana na poštovanju i međusobnoj ljubavi!

Rodgers je veoma talentiran trener koji je uspeo da obuči Esmeraldu savršeno mnogo različitih poteza i kako da ih izvede s elegancijom, a sve dok je Rodgers bio u leđima. Esmeralda je nevjerojatan konj jer može nastupiti čak i s ceradama.

Konji se obično jako plaše tog predmeta, zato je ovaj konj jedinstven. Kada se neobičan predmet približi konjima, oni brzo mogu postati nervozni i napeti, ali Esmeralda nije jedna od njih.

Dok su se cerade vukle za sobom i čak i kada su joj potpuno pokrile tijelo ona je ostala mirna. Nadalje, ravnoteža njenog koraka u kasu se nikada ne mijenja!

Video je pregledan preko dva milijuna puta, a neki su komentirali:

  • Većina konja poludi na maloj ceradi. Esmeralda je baš kao, “Kakva cerada?”
  • Nisam to očekivao, ali naježio sam se. Pravi majstor konja.
  • Tako lijepo, volio bih da se svi konji mogu tako osjećati.
  • Upravo to je koliko bi svaki vlasnik životinje trebao biti blizak svojoj životinji. Poznajte ih tako dobro da vam ne treba ništa osim vašeg glasa da biste ih riješili.
  • Vau, izmamilo mi je suze na oči ovaj nastup je bio tako poseban. Kakvo povjerenje i ljubav. Prelijepo, jednostavno prelijepo 💓.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod.

 

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.