Počelo trasiranje staze “Pješke oko Međimurja”

U okviru projekta Međimurje Europska regija sporta 2022., članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje počeli su s trasiranjem buduće planinarske stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“.

Kako je objasnio predsjednik društva Željko Poljak, u ovoj prvoj fazi proći će se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodno uz Muru do Prhovca u dužini od oko 100 kilometara.

Poljak je zahvalio Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije na podršci i što je ideju o stazi uključila u projekt Međimurje Europska regija sporta. Kazao je kako će se za dva mjeseca napraviti i drugi dio trasiranja te će se staza protezati od ušća Mure u Dravu do Gornjeg Kuršanca.

Staza „Pješke oko Međimurja“ će tako ići od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Međerkinog Brega, Stanetinca i Badličana završiti u Gornjem Kuršancu.

Iz HPD Međimurje najavljuju kako će ovaj pohod „Pješke oko Međimurje“ održavati tradicionalno svake godine, upravo u terminu oko 5. kolovoza.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.