Od firme traži 1,7 milijuna kuna jer je na team buildingu od alkohola zadobio „oštećenje mozga”

Kako prenosi Index, zaposlenik britanske kompanije PWC tuži svoju tvrtku zbog ozljede koju je zadobio na team buildingu kojeg je poslodavac organizirao.

Naime, kako piše Financial Time, zaposlenik Michael Brockie tvrdi da se ozlijedio tijekom “pub golfa” koji je za svoje zaposlenike organizirala kompanija. Radilo se o “izletu” po lokalnim pubovima koji je zamišljen kao igranje golfa, no umjesto obilaženja rupa po terenu, zaposlenici su obilazili – pubove.

Zaposlenici su navodno poticani da piju alkoholna pića u svakom pubu što je brže moguće kako bi pobijedili u igri, a Brockie tvrdi da je događaj “potaknuo pretjeranu konzumaciju alkohola” i da je to rezultiralo time da je on “imao oštećenje mozga jer je bio toliko alkoholiziran da se nije sjećao što se dogodilo nakon 22 sata”.

Ovaj 28-godišnjak tvrdi da je morao uzeti šest mjeseci odsustva s posla kako bi se oporavio. Sad od kompanije traži 200 tisuća funti, odnosno oko 1.7 milijuna kuna odštete i optužuje ju za nemar prema radnicima.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.