Dragica Trumbetaš: U Splitu je dobro počelo, nastavimo zvižducima i prijezirom dobru praksu

Prve jutarnje vijesti su dobre, taman toliko koliko je potrebno da se probudi nada, da će biti bolje. Uhapšena gospođa priznala je pljačku i opisala kako se sve sprovodilo,. Plin je preko Plinare Slavonija prodavan u Švicarsku. Od Švicaraca navodno kupuje i INA., pa je moguće da se taj isti vratio u Hrvatsku.

No još ljepša vijest je da je sinoć Andrej Plenković u svom stilu u skupom odijelu, nonšalantno, kao da se ništa nije desilo, ušetao na pozornicu i pokušao otvoriti vaterpolski turnir.
Dvorana je začas oživjela s urnebesnim zviždukom.
Splićani znaju iznenaditi i reagirati kako treba. Hladan tuš za umišljenog egocentrika, koji je opet kroz dan, branio neobranjivo.

Po njemu opet njegovi za ništa nisu krivi jer postoji 5- 6 linija odgovornosti, a svi njegovi baš su na onoj da za ništa nisu krivi.
Ima toga i u drugim firmama, najstroža su ona prva-druga.

To je odnos direktan, ako prodavačica pojede šnitu pršuta, da ga nije vagnula i zamotala, dobije otkaz, ako joj grah tako padne, da prilikom otvaranja paketa čaša, da bi stavila na policu nađe otkrhnutu čašu ili šalicu, šef joj za taj paket odmah evidentira zadužnicu koju skida na plaći, a ona preostali dio paketa nosi kući.

Treća i četvrta linija odgovornosti već je na višem nivou. Tu se već smije krasti, ali bolje van radnog vremena. Tu s već i nađe pokoji hadeze – ovac ulovljen u “fušu” u krađi popodne, on ostaje na poslu dok ga ne ulove u krađi za vrijeme radnog vremena.

Četvrta je ova na kojoj je bio HDZ-ov kapitalac. On je krao i ujutro i popodne, izgleda i dok je bio na odmoru. U crkvi kojoj je obilato donirao ima rezerviranu prvu klupu, za nebeski oprost grijeha se pobrinuo, otac i mati kupili su lemozinu.
Mati koja nije uhapšena ima trgovinu s iglama i koncima i tekstil u metraži, ali je firma registrirana za prodaju plina i ukapljenog plina. Mati se nadala da će na jednom od svojih “gruntova” jednog dana biti plinska bušotina, a vremešna starica maštala i o privatnom LNG terminalu.
Žena dokazuje da su godine samo broj, kad ti se umili ukradeno, a osiguraš oprost grijeha, adrenalin radi kao kod tinejdžera.

Dečkima u SDP-u također proradio adrenalin, u obračun s Plenkovićem krenuli punom parom s puškom bez municije.
Milijunima plaćen američki PR stručnjak Alex Braun uvalio im je kao najefikasnije oružje “praznu čunu”, njome su jučer krenuli na Plenkovića. Plenković je uzvratio kragujevačkom diplomom i prvo poluvrijeme završilo neriješeno.
I tako je jučer ključno pitanje bilo čija je čuna mlohava, a ne koliko je gladnih danas u Hrvatskoj, koliko se mladih sprema na odlazak.

Jalova oporba ne ruši time korumpiranu vlast već dobiva izgovor da i dalje sjedi u Saboru do kraja mandata na dobroj plaći uz sve benefite, a krasti se dalje smije, ali samo na četvrtoj liniji odgovornosti.

Peta linija odgovornosti su ministri, ti se strogo drže protokola, ministar Beroš jako je discipliniran. Za sva “sranja” u zdravstvu krive su niže linije od njega.

Prosvjed navodno organizira Marin Miletić, zvijezda prosvjeda prosvjetara, on je isto u posebnoj vezi s Bogom, no tko je jednom bio na prosvjedu gdje je on bio zvijezda sigurno ne želi ponoviti.
Miletić je kao bumbar, zuji i bruji, ali od njega meda nema. Unaprijed zadani autogol drugog dijela oporbe.

Vrijeme je da građani formiraju svoju oporbu bez ideoloških fanatika, političara u borbi za peti saborski mandat, koji su trebali, a nisu, svim silama spriječiti takav epilog svoje saborske jalovosti po kojoj se korupcija razgranala u metastaze po cijeloj državi.

Izgleda da će “paket”za spašavanje umirovljenika opet kasniti, spašavanje vlastite guzice ima prednost, umirovljenici će po svemu sudeći čistiti grad od “kištri” ili će se grijati po crkvama u kojima će biti toplo zbog donacija lopova.
Ministar gospodarstva poznaje tu praksu. Tako je bilo u ratnom Sarajevu kad je on iz njega bježao u novcima ” potfutranom” kaputu u Ameriku, da bi se vratio, da bude ministar gospodarstva u Hrvatskoj.
 

 
Umirovljenike je Premijer osudio na smrzavanje i glad do daljnjega, dok se oni na četvrtoj liniji odgovornosti ne osiguraju do petog koljena.
Potomci namjesnika četvrte linije odgovornosti sigurno neće svojim radom doprinositi mirovinskom fondu.
Hrvatskoj preostaje da se spontano dogode “Građani”, jedino efikasno oružje protiv lopova.

U Splitu je dobro počelo, nastavimo dobru praksu. Kud god pođe Plenkovića treba dočekati prijezir, baš onakav kakav on pokazuje prema nama u svakoj riječi, svakoj grimasi i pokretu.
Pravi katolici i vjernici izašli bi iz crkve kada nju uđu kradljivci naše imovine i trgovci oprosta., kada se poredaju na rezervirana sjedala u prvom redu do oltara. Zbog njih Hrvati danas umiru u siromaštvu, bolesni, sami, napušteni.

Građani pokažite prijezir prema takvom načinu vođenje države, nemate obaveze prema Vladi koja podržava lopove i za njih pronalazi izgovore.
Dobro jutro!

Dragica Trumbetaš
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.