Austrijanka se vratila s odmora u Hrvatskoj i u prtljazi pronašla gomilu škorpiona

Vijest je malo neobična, ali upravo se širi austrijskim, pa i britanskim medijima, a prenosi je Telegram: Austrijanka koja se vratila s odmora iz Hrvatske pronašla je gomilu škorpiona u svojoj prtljazi. Vijest je prvo objavila udruga za životinje Tierhilfe Gusental, a uskoro su je prenijeli brojni austrijski mediji.

Tako pišu: “Žena iz Natternbacha (okrug Grieskirchen) zacijelo je doživjela pravi šok kada je tijekom vikenda otvorila kofer nakon odmora u Hrvatskoj: između kupaćeg kostima i ljetnih haljina smjestio se škorpion velik nekoliko centimetara. I on – odnosno ona – nije bio sam. U prtljazi su bila i dva tek rođena škorpiona, ali trebalo ih je biti više. Ženka škorpiona u kratkom je vremenu okotila više od deset mladunaca”.
 

 
Čekali da netko krene za Hrvatsku

Gospođa se, dakle, ubrzo javila skloništu za životinje u Linzu koje je 23. srpnja preuzelo škorpione i smjestilo ih u odgovarajuću nastambu – do povratka u Hrvatsku. Naime, njihova je preporuka bila da se škorpione ne pušta u tamošnju prirodu, jer im tamo nije mjesto. “Po ovim vručinama mogli bi se razmnožiti, a to nije dobro jer ovo nije njihovo stanište”, objasnila je stručnjakinja.
Tako su škorpioni čekali da netko krene za Hrvatsku, a to je naposljetku bila jedna obitelj koja je ovaj tjedan stigla na Krk. Oni su škorpione dovezli ovdje i pustili ih u prirodu.

U četvrtak stigli na Krk

“Moj prijatelj radi u skloništu za životinje u Linzu i pitao me želimo li to učiniti. Mi smo obitelj koja jako voli životinje, pa nismo razmišljali o tome”, rekla je za Kronen Zeitung Sabine Wolfsegger koja se u četvrtak s kćeri Marie i tatom Erwinom dovezla na Krk. “Majka i mladunci su profesionalno upakirani u transportni boks. Imali smo sa sobom i pismo skloništa za životinje u slučaju da nas provjere na granici”, rekla je Wolfsegger.

Inače, austrijski mediji pišu da nije tako neuobičajeno da se Austrijanci vrate kući iz Hrvatske sa škorpionima. Tako je navodno jedna žena u lipnju pronašla škorpiona u stanu nakon boravka u Hrvatskoj, a isto se dogodilo jednoj u rujnu prošle godine.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.