Komunikacijska kampanja Popisa stanovišta, kućanstava i stanova u Hrvatskoj 2021. osvojila zlato na najprestižnijoj svjetskoj dodjeli PR nagrada IPRA GWA

Najprestižnija svjetska PR nagrada IPRA Golden World Awards for Excellence (GWA) objavila je ukupno 91 pobjednika najboljih PR projekata u 2022. godini, među kojima su se našle i agencije iz Hrvatske. Abeceda komunikacije, komunikacijska agencija koja djeluje na tri tržišta (Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina) i certificirani je partner Global Communication PR Networka, nagrađena je sa zlatnom nagradom u kategoriji Odnosi u zajednici, za projekt Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine za klijenta Državni zavod za statistiku.  Ovo globalno natjecanje organizira vodeća svjetska mreža PR stručnjaka IPRA, a dobitnici GWA pokazuju najviši standard izvrsnosti.

IPRA GWA je PR-ovski Oscara i velika je čast biti među nagrađenim projektima. Iznimno smo ponosni na dobiveno svjetsko priznanje, ali i zahvalni dodijeljenom povjerenju našeg klijenta. Projekt Popis stanovništva, kućanstava i stanova bio je jedan od najvećih projekata provedenih u Hrvatskoj 2021. godine, a posebno smo ponosni što smo uspjeli ostvariti cilj kampanje gdje se samostalno popisalo više od 40% stanovništva. Čestitam također i kolegama iz CTA komunikacije i Hrvatskog Telekoma na osvojenim nagradama. Ovakvim priznanjima dokazujemo da projekti iz male države kao što je Hrvatska, mogu imati svjetski odjek“, izjavila je vlasnica i direktorica agencije Abeceda komunikacije Marina Bolanča.

Svjetski izazovi i pandemija koronavirusa potaknuli su globalnu PR industriju na pomicanje granica svoje kreativnosti. Finalisti iz svih dijelova svijeta prijavili su svoje projekte u ukupno 38 kategorija, među kojima su najpopularnije bile klimatske promjene, korporativna odgovornost, digitalna kreativnost i angažman zajednice. Međunarodni žiri od 39 stručnjaka iz cijelog svijeta, uključujući Austriju, Finsku, Japan, Saudijsku Arabiju, SAD i UK, ocijenio je svakog finalista prema pet kriterija: problem ili prilika, istraživanje, planiranje, izvedba i ishod.

Iznimno sam ponosna što će Popis stanovništva, kućanstava i stanova 2021. godine ući u povijest hrvatske statistike kao prvi moderniziran način prikupljanja podataka. To je nastavak uspješnog puta digitalizacije u Republici Hrvatskoj, a tome u prilog ide postotak građana koji su se samostalno popisali. Zahvaljujem svim građanima na odazivu i uključivanju u ovaj iznimno važan projekt za našu zajednicu koji je evo sada i zaslugom svih nas proglašen jednom od najboljih kampanja u svijetu“, zaključila je Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku.

U rujnu 2021. godine proveo se prvi digitalni Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. za koji je osmišljena PR i kreativna kampanja s produkcijom TV i radio spotova, OOH oglašavanjem, kampanjom na društvenim mrežama i promotivnim materijalima. Cilj kampanje bio je utjecati na što veći broj samostalno popisanih građana kako bi se smanjio kontakt s terenskim popisivačima zbog pandemije. Ukupno se samostalno popisalo 1.637.000 građana, odnosno više od 40% ukupnog stanovništva Hrvatske.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.