Hvala što si radio svoj posao, savjesni djelatniče

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Svi mi skloni smo, neću reći vršenju pritiska nego nerealnim očekivanjima da nam se u nečemu popušta. To popuštanje istina ponekad može imati i pozitivan učinak no često nas zapravo čini lijenima i neodgovornima.
Mislimo kako nam je ta osoba koja nam je u nečemu popustila napravila uslugu, možda i je, ali to je definitivno medvjeđa usluga, a ponekad bi mogla imati i kobne posljedice.

Recimo, primjer sada vrlo aktualan, popuštanje učitelja/ica u osnovnoj školi koja djecu čine nespremnima za srednju školu, a onda pak opet popuštanja u srednjoj školi koja srednjoškolce ostavlja na nivou srednjoškolaca jer zbog popuštanja nisu spremni da budu studenti.

Još jedan primjer je recimo tehnički pregled vozila. Osoba koja vam je pregledala vozilo i utvrdila neki nedostatak nekad će vas i pustiti ako taj nedostatak nije toliko važan i impresivan no ponekad mi smatramo da su i izuzetno važne stvari koje mogu, na kraju krajeva, odlučivati i o životu nevažne i neimpresivne samo da se ne moramo vraćati na tehnički pregled.

Mene je pred neki dan na tehničkom pregledu rušila ovlaštena osoba i veliko mu hvala na tome!

Zašto?

Zato što me rušio zbog nečega što znam još od prošle godine da moram napraviti: promijeniti gume!

Ali nikad naći vremena za to, pa ti se ne da, pa onda nemaš novaca pa onda opet nemaš vremena i tako se to odgađa unedogled. E sad sam odmah našao i novaca i vremena. Odmah sam nazvao vulkanizera, on je odmah naručio gume, čim su došle montirao, u tom naletu odmah se naručio i napravio i optiku i na ponovnom tehničkom sam, naravno, prošao!

E sad, što da me pustio i napomenuo da moram staviti nove gume? Bih li? Najiskrenije vjerojatno ne, opet bih to prolongirao do zime da onda stavim kao zimske pa će biti blaga zima pa ću čekati ljeto da stavim ljetne i tako smo opet u začaranom krugu!

I što da me pustio, ja nisam promijenio gume i one budu uzrok nesreće, tko bi bio kriv?

Sjećate li koliko puta ste i vi i ja u nekoj takvoj situaciji komentirali: pa nedavno je bio na tehničkom i sve je bilo u redu!

I zato: veliko ti HVALA savjesni djelatniče tehničkog pregleda Centra Posavec što me nisi pustio i prisilio ma da napravim ono što sam trebao još prošle godine. Ovo zapravo računam kao da si mi spasio život!

I zato, kad vas ruše, ruše vas zbog vas, ne zato što vas žele uskoro ponovo vidjeti!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.