Transparentnost ovisi o komunikacijama

Jučer je u Podčetrtku u termama Olimija započela 18-ta međunarodna PRO PR konferencija koja je okupila više od 180 sudionika iz 16 zemalja.

Kako je istaknuo predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić u svom uvodnom izlaganju: „Iako svi govore o transparentnosti koja je usko povezana s demokracijom većina transparentnosti u komunikaciji javne uprave i nekim korporacijama i javnim servisima, daleko je od transparentnosti. Odnosi s javnošću koji su u fokusu ove konferencije nalaze se u procesima transformacije alata i tehnika, a unatoč novim tehnologijama čovjek je i dalje prvi i bez njega, i njegovog znanja, a danas i vještina, ne bi funkcionirali procesi sadržaja kao ključa komunikacijske transparentnosti.“
 

 
Kroz 3 dana konferencije, sudionike očekuje 17 predavanja, 4 radionice i 1 panel.

Konferenciju je uvodnim izlaganjem otvorio Francis Ingham predsjednik PRCA (Public Relations and Communications Association) ; glavni izvršni direktor ICCO (The International Communications Consultancy Organisation ); Izvršni direktor LGCommsa, a zadnjeg dana konferencije svoje predavanje održat će i Svetlana Stavreva, donedavna predsjednica IPRE (International Public Relations Association).

U sklopu konferencije dodjeljuje se i prestižna PRO PR Global Awards čiju nominaciju ističu i 4 komunikacijska svjetska udruženja (PRCA, IPRA, ICCO, CIPR).

Nagradu su osvojili Ksenija Benedetti, Judita Vrečar i Boris Črnič iz Slovenije.
Osim njih nagradu su osvojili i Melina Kamerić i Nino Ćorić iz Bosne i Hercegovine, Dragana Crvenica i Olivera Djukanović iz Crne Gore, Irena Kurtanjek, Dražen Dumančić i Nina Išek Međugorac iz Hrvatske, Grzegorz Szchapanski iz Poljske, Fabio Marando iz Italije, Maribel Königer iz Njemačke, Tanja Tatomirović, Lazar Bošković i Tamara Koštro, Dušan Marković iz Srbije, Eva Maclaine, Dick Fedorcio i David Holdstock iz Ujedinjenog Kraljevstva , Carlos Chaguaceda i James Lakie.

Nagrada Vision City pripao je gradu Žalec, a nagradu Vision Manager pripala je Danici Zorin MIjošek, direktorici Afrodita kozmetike, a Infigo Award pripala je Kazunoriju Azeyanagi iz Japana.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.