Sporazumom o suradnji Vindija i Sveučilište Sjever postavljaju trendove u visokom obrazovanju

Vodeća prehrambena kompanija u Hrvatskoj, varaždinska Vindija, potpisala je Sporazum o suradnji sa Sveučilištem Sjever, čime će se dodatno unaprijediti studijski programi ovog najbrže rastućeg sveučilišta u zemlji i osnažiti kompetencije studenata na zahtjevnom tržištu rada. Sporazum o dugoročnoj suradnji potpisali su predsjednik Uprave Vindije, Nenad Klepač, dipl. oec. i rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković.

Vindija tako nastavlja svoju snažnu podršku obrazovanju budućih stručnjaka, zahvaljujući kojoj će studenti imati priliku stjecati nova znanja i praktična iskustva, stvarati brojna poznanstva i iz prve ruke iskusiti dinamičan svijet poslovanja.

Pored definiranja stručnih i istraživačkih zadataka iz realnog sektora za studente Sveučilišta kroz postavljanje tema i projektnih zadataka za izradu stručnih i diplomskih radova, Vindija i Sveučilište Sjever surađivat će u pripremi i provedbi znanstvenih, stručnih te istraživačko-razvojnih projekata.

Zahvaljujući Sporazumu, studenti će se pored prilika za stručnu praksu u Vindiji, moći angažirati i na brojnim studijama slučaja s naglaskom na studijske programe iz područja prehrambene tehnologije, strojarstva, mehatronike, računarstva, ali i multimedije, medijskog dizajna, ekonomije i komunikologije.

„Znamo da mladima trebaju konkretne aktivnosti koje će unaprijediti njihovo akademsko obrazovanje kao i prilike koje će potaknuti njihov profesionalni razvoj. Visokoškolsko obrazovanje treba slijediti aktualne zahtjeve, kako struke i industrije, tako i cjelokupnog tržišta rada, stoga je Sporazum o suradnji koji smo potpisali sa Sveučilištem Sjever veliki korak prema osposobljavanju budućih stručnjaka za sve realne izazove koje ih očekuju na putu izgradnje profesionalne karijere. Kao tržišni lider svjesni smo vrijednosti mladih visoko obrazovanih ljudi te smo prepoznavši viziju Sveučilišta Sjever, ovim Sporazumom naglasak stavili na konkretne aktivnosti koje će osigurati još bolju konkurentnost i stručnost studenata. Drago nam je što ćemo podržati priču o uspjehu najbrže rastućeg sveučilišta u Hrvatskoj te suradnjom na projektima i međusobnom potporom, dati svoj obol razvoju obrazovanja, ali i stvaranju boljeg i održivijeg društva“, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Vindija je već više od pola stoljeća sinonim za beskompromisnu kvalitetu prehrambenih proizvoda, ali i za uspješnu hrvatsku prehrambenu kompaniju s neporecivim utjecajem na cjelokupno gospodarstvo i ekonomiju zemlje. Povrh toga, briga o zajednici u kojoj djeluje, u samim je temeljima varaždinske kompanije, a potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Sveučilištem Sjever dokaz je posvećenosti napretku društva kroz profesionalni razvoj obrazovanog stručnog kadra, ali i razvoj inovativnog okruženja za povećanje konkurentnosti na tržištu rada.

„Sveučilištu Sjever je iznimno bitno da ima partnera u gospodarstvu kao što je Vindija, vodeća prehrambena industrija u regiji, posebno iz razloga jer su Sveučilištu Sjever studenti u fokusu, što se i prepoznaje po konstantnom rastu broja studenata iz godine u godinu. Sveučilište Sjever vodeće je regionalno sveučilište u Hrvatskoj, koje bilježi konstantan rast broja studenata te trenutno na Sveučilištu studira više od 5.300 studenata. U svom radu Sveučilište Sjever njeguje načela kvalitete u visokom obrazovanju, načela etičnosti, kreativnosti i transparentnosti, stoga ne čudi da su studenti Sveučilišta Sjever poželjni i visoko zapošljivi stručnjaci zahvaljujući širini usvojenih znanja i kompetencija. Ovim ćemo Sporazumom o suradnji dodatno unaprijediti prilike za samostalan i kreativan rad u struci, a time Sveučilište ostaje platforma za vrhunsko obrazovanje kompetentnog stručnog kadra za potrebe realnog gospodarstva.“,  istaknuo je rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković.

Na potpisivanju Sporazuma o suradnji bili su prisutni prof. dr. sc. Damir Vusić,  prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, doc. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju, Martina Mak, dipl.oec., voditeljica Odjela za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija Sveučilišta Sjever, mr.sc. Lidija Križan, prof. psihologije, direktorica ljudskih resursa u tvrtki Vindija d.d. te Petra Košćak, dipl.oec., voditeljica marketinga Vindija d.d.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.