Kaufland ponovno povisuje plaće zaposlenika

Samo četiri mjeseca nakon prošle povišice, Kaufland Hrvatska k.d. s 1.7.2022. ponovno podiže plaću svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru.

U ožujku ove godine bruto plaće su za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima već povećane u prosjeku za gotovo 8 %. Iznosi dodataka na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom također su uvećani za 5 %, isplaćena je  uskrsnica u iznosu od 500 kn te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 2.500 kuna.
 

 

Ponovno povećanje plaća

Kako bi svojim zaposlenicima u ovim izazovnim vremenima bili što veća podrška, Uprava Kauflanda u Hrvatskoj donijela je odluku ponovno povećati bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru i to u prosjeku za dodatnih čak 12,5 %.

Zaposlenicima u poslovnicama i logistici najavljene su i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni koje će biti isplaćene u više navrata tijekom sezone.

„Važno nam je ovim povećanjem plaća prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike. Naši zaposlenici su nam na prvom mjestu, stoga ćemo u ovim zahtjevnim vremenima čak drugi put u ovoj godini povisiti plaće“, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

„Drugu godinu zaredom na sedmom smo mjestu najpoželjnijih poslodavaca prema istraživanju MojPosao, a Kaufland je za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, te CEP – Certifikat poslodavac partner, čime je još jednom potvrđeno kvalitetno upravljanje ljudskim resursima“, pojasnila je Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa te dodala kako na prvom mjestu zadovoljni zaposlenici, a dodatno i certifikati pokazuju da Kaufland ide u pozitivnom smjeru te će i u budućnosti nastaviti ulagati u svoje zaposlenike.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.