Hrvatska Mensa u subotu u Zagrebu održava testiranje inteligencije na Filozofskom fakultetu

Hrvatska Mensa održava testiranja inteligencije u subotu 2. srpnja u Zagrebu. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare uvjet za članstvo, a koji udio takvih pristupnika na određenim testiranjima doseže čak i 40%, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

Testiranje inteligencije 2. srpnja na Filozofskom fakultetu, na koje se dosad prijavilo već više od 150 pristupnika, bit će drugo koje će biti održano ove godine u glavnom gradu, a sveukupno sedmo. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju, a rok za prijave zaključno traje do petka 1. srpnja.

„Raspon dobi pristupnika na testiranjima je vrlo širok, od 14. pa sve do 65. godine starosti, no ipak najviše pristupnika pripada dobnoj skupini između 22 i 28 godina. Zanimljivost subotnjeg testiranja je veći broj prijavljenih žena u odnosu na muškarce, što je i više nego dojmljivo uzevši u obzir da Hrvatska Mensa, ali i ostale Mense diljem svijeta, u svome članstvu broje veći broj muških članova nego onih ženskih“ – istaknuli su iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense.

Hrvatska Mensa je krajem prošle godine brojala 877 članova, a već sredinom ove, u kojoj obilježava 25. godišnjicu postojanja, broji više od 1100. Hrvatska Mensa je dio šire zajednice Mense International, koja okuplja više od 140.000 članova diljem svijeta, a u koju su uključene Mense iz svih zemalja, pa tako i Mense iz nama onih susjednih. Radi takvog međunarodnog karaktera udruge, ove godine članovi Hrvatske Mense putovat će na mnogobrojne međunarodne događaje u zemlje diljem Europe, ali i ostatka svijeta, kao što su Mađarska, Češka, Francuska, Njemačka, Crna Gora, Južna Koreja i Rumunjska.

„Primarni cilj samog testiranja nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Na testiranju je prvenstveno važno opustiti se i zabaviti rješavajući zadatke bez prevelikog pritiska, te u konačnici na taj način saznati nešto više o sebi“ – zaključno su rekli iz Odjela za organizaciju testiranja.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije se zasnivaju isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Osim druženja i putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a do kraja godine očekuju se nove pogodnosti. Sve ostale informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.