FOTO: Big Cree/Spotify

Gdje odraditi zadnjih deset godina?

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Diže se frka ovih dana oko novog Zakona o radu, ima svašta nešto u tom zakonu, nešto dobrog, nešto lošeg i nešto još goreg. Meni je famozna ona odredba da vas poslodavac više ne može automatski poslati u mirovinu s navršenih 65 godina jer vi ako želite možete raditi do navršenih 68 godina.

E pa sad ako želim raditi do 68 godine bilo bi onda lijepo zadnjih 10 godina rada prihvatiti još jedan izazov u životu. Ako bi ta promjena bila u ugostiteljstvu onda bi to obavezno trebao biti kvalitetan a la carte restoran jer sam ja više nego kvalificiran za to. A la carte restoran je moj teren, tu sam ja kao riba u vodi.

Da mi leži radno mjesto a la carte konobara govore i brojne pohvale u knjigu utisaka gdje su i strani i domaći gosti izrazili zadovoljstvo mojom uslugom, a bome i nekoliko djece koju ipak nisam pojeo :):):)

No leži mi i posao administratora, bilo u kancelariji bilo u nekom pogonu jer sam radio i takve poslove i tu su poslodavci bili zadovoljni mojim radom.

Dakle, želja je da se zadnjih 10 godina prihvati zadnji izazov i dokažem da još nisam za staro željezo. Uostalom, da smo mi zreliji nesposobni ne bi nam produžavali rok trajanja. Na cijenu dolazi iskustvo, odgovornost, sklonost timskom radu, snalažljivost, komunikativnost, a bome i razlikovanje nekih pojmova poput zadataka i obaveza te prihvatljivih kompromisa. Spomenimo još i fleksibilnost i prilagodbu za duži rad i rad noću, vikendom, praznicima bez ikakvog stresa. O da, stara škola!

Kad već spominjemo cijenu došla su i vremena kad pojedini poslodavci više ne mogu vritnuti v saki grm pa ih deset vun zleti, sad je prije da pojedini radnici mogu šutnuti u svaki grm pa izleti 10 brand managera.

 
 

I tako sam ja počeo slati molbe za zadnji radni izazov u životu prije te famozne penzije. Poslao sam više njih i ono što me (ni)je iznenadilo da se neke stvari ipak nisu promijenile, a među njima je i neodgovaranje poslodavaca koji su ponudili određeni posao, premda odgovor bio i negativan. Jednostavno je stvar kulture odgovoriti, kao da odgovarate na pozdrav. Uvažit ću one koji su u oglasu naveli da će povratno kontaktirati samo one koji su ušli u uži izbor, otvoren nastup, no svi ostali koji ne odgovore na email, zar je tako teško napraviti šprancu tipa “Zahvaljujemo na interesu i prijavi na otvoreno radno mjesto no odabrali smo drugog kandidata!”

No vrhunac je email jednog privatnika (nakon pooooduljeg vremena od završetka oglasa) koji skraćeno i u slobodnom prijevodu ide otprilike ovako: “Nisi bio među finalistima ali su me na kraju svi finalisti odjebali pa ću onda ipak zaposliti tebe!”
Sorry, ali nećeš! Ljubaznost i komunikativnost se ne traži samo od posloprimca, danas se traži i od poslodavca!

Vjerujem da sam ipak na pragu dogovora s jednim poslodavcem u deželi (juhuuuuu, slovenska penzija se smiješi!) no dok još ništa nije na papiru slobodno me kontaktirate (gorkic.taradi@ck.ht.hr ili +385996906841), tko zna…zatražite i poslat ću vam i CV i screenshotove pohvala i molbu za posao, ako treba i ljubavno pismo, no da ne bi bilo nismo znali, prosurfajte, Google će vam svašta izbaciti o meni, pa nije Una TV samo tako odabrala mene za prilog o starijim TikTokerima 🙂

@konobar_s_olovkom

Iz pravnih razloga ovo je šala! #konobarsolovkom #emotionaldamage #itsajoke #whylife

♬ original sound – Omar Arriola
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.