Foto: Međimurska županija

Biti u samom vrhu Hrvatske po postignutim rezultatima polaznicima CII MŽ već tradicija

Polaznici Centra izvrsnosti iz informatike Međimurske županije i ove godine u samom vrhu Hrvatske po postignutim rezultatima

Od 2018. godine u Međimurskoj županiji djeluje Centar izvrsnosti iz informatike koji je osnovan radi dodatnog rada s proaktivnim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvoja njihovih IT znanja i vještina.

Iz godine u godinu polaznici Centra ostvaruju sve značajnije rezultate na natjecanjima, a uspjesi nisu izostali ni ove školske godine. Najuspješnije učenike i njihove mentore nagradili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županija Blaženka Novak.
 

 
Marin Knežević osvojio je 2. mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanje u informatici (HONI) za 3. razrede osnovnih škola, Gita Radiković osvojila je 1. mjesto na natjecanju HONI za 4. razrede osnovnih škola, Fran Topolnjak osvojio je 2. mjesto na natjecanju HONI za 4. razrede osnovnih škola, Lovro Žagar na 3. mjesto na Državnom natjecanju „Hrvatska liga“ za 4. razrede osnovne škole, Jakov Marodi osvojio je 1. mjesto na Državnom natjecanju iz informatike (INFOKUP) i 1. mjesto na natjecanju HONI za 5. razrede osnovnih škola, Ivano Lukačević za 1. mjesto na INFOKUP-u i 2. mjesto na natjecanju HONI za 6. razrede osnovnih škola, Marin Rođak osvojio je 2. mjesto na INFOKUP-u za 6. razrede osnovnih škola, Leo Dolenec osvojio je 2. mjesto na INFOKUP-u za 7. razrede osnovnih škola, dok je Saša Ovčarić osvojio 3.mjesto u području Automatika za 7. razrede osnovnih škola.

Plod cjelogodišnjeg rada s djecom jest impozantan broj laureata na državnoj razini u prestižnim kategorijama te nam je drago što smo generator napretka i bolje budućnosti, kako naših najmlađih članova, tako i cjelokupne društvene zajednice. Hvala Međimurskoj županiji koja ima sluha i hrabrosti poticati STEM projekte te tako naš kraj definitivno svrstati u sam vrh na državnoj sceni.“, istaknuo je Dejan Drabić, voditelj Centra koji je zajedno sa Viktorom Lazarom, Marinom Drabićem i Miljenkom Blažekom mentorirao učenike.

Centar izvrsnosti iz informatike MŽ se razvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije, a pokreće ga rad udruge Mladi informatički stručnjaci, u partnerstvu s Međimurskim informatičkim klubom Čakovec i u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje. Ovaj centar izvrsnosti jedan je od tri koja djeluju u Međimurju, a na njihov rad je iznimno ponosan župan Posavec koji je učenicima čestitao na postignutim rezultatima.

Gledajući velik broj uspjeha koji naši mladi informatičari postižu, čini se da im rezultati dolaze s lakoćom, no oni nisu slučajni, već se iza njih nalazi veliki trud i rad. Odricanja, ne samo učenika, već i mentora i roditelja, zbog kojih nam je iznimno drago što Centar vrlo aktivno djeluje i pruža potporu učenicima.“, kazao je župan Posavec. Pohađanje Centra izvrsnosti besplatno je za sve učenike, a trenutno broje više od 70 polaznika.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.