Art Festival 2022: Životinjska krima priči

Jučer je otvoren Art Forest 2022., a na proplanku usred šume gdje je postavljena izložba slika održavao se i Životinjski Art Festival. Okupile su se livadne i šumske životinje i birale najbolje kreativce među sobom. Svaka je životinja napravila najbolje od onoga što inače najbolje radi: mravi su se takmičili tko će uzgojiti deblju lisnu uš, balegari su se takmičili tko može brže kotrljati kuglicu drekeca, cvrčci tko će odsvirati najljepši zalazak sunca, pčele koja će napraviti ljepše saće, pauci su se takmičili koji će isplesti ljepšu mrežu, a ptice koja će napraviti ljepše gnijezdo. A onda je kukavica prijavila da je netko ukrao njeno gnijezdo, samo tko?

I tu su na scenu stupila djeca radionice udruge Mlada pera, krenula su u otkrivanje tko bi mogao ukrasti kukavičino gnijezdo!

Išli su sistemom eliminacije; zaključili su da postoje velika i mala gnijezda!

Rode na primjer imaju veliko gnijezdo što su odmah i utvrdili jer je u ulici gdje se dolazi na Art Festival bilo veliko gnijezdo s tri male rode i njihovim roditeljima, no kukavica je mala pa vjerojatno ima malo gnijezdo, zato ga je bilo lako i ukrasti!

Zatim su djeca utvrdila da gnijezda mogu biti na dimnjacima i stupovima poput rodinih, ispod krovova kuća, na drveću, na tlu poput kokošjih. Pala je pretpostavka da kukavice imaju mala gnijezda u šumi.
A zatim je uslijedilo pitanje zašto misle da se kukavica zove baš tako – kukavica? To je bilo lako odgovoriti; jer se glasa s ku-ku ku-ku!
No zbunilo ih je pitanje jesu li ikad čuli za kukavičje jaje! Jednoglasno ne!
Kad im je objašnjeno da kukavice podmeću svoja jaja u tuđa gnijezda brzo je riješen misterij! Kukavici nitko nije ukrao gnijezdo jer ga nije ni napravila!

Kad su odmrsili tu tešku krimi zavrzlamu djeci je preostalo samo još nacrtati slikovnicu s tom životinjskom krimi pričom! Evo njihovih radova:

Kao gost na radionici je bio dvanaestogodišnji Daniil Sergeev iz Ukrajine. Ispričao je svojim novim prijateljima neke detalje o svojoj zemlji – da ima najveći transportni avion na svijetu, da je najduža rijeka Dnjepar, da su boje ukrajinske zastave žuta i plava; žuta za žito, plava za nebo. I dok je on pričao saznali smo da za stolom imamo još jednog malog Ukrajinca, šestogodišnjeg Rustoslava Stuvchenka. Odmah je pao dogovor i između ostalih na radionici: Gite Radiković, Kevina Mesarića, Sofije Fodor, Tonke Košak Stjepana Škvorca da će nacrtati nešto za prijatelje Ukrajince, evo i tih radova:

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.