20. lipanj je Svjetski dan izbjeglica, ali Tjedni IZBJEGLICAma! traju i dalje

„Svjetski dan izbjeglica je pozdrav snažnom duhu i hrabrosti izbjeglica u cijelom svijetu te kao takav predstavlja pravo slavlje. Širom svijeta ovaj dan obilježava se na različite načine, od lokalnih akcija, koncerata do službenih konferencija. Bilo to jednostavna seoska priredba, događanje u školi ili ceremonija visokog profila, 20. lipanj je dan kada mislimo na izbjeglice cijelog svijeta i šaljemo im ohrabrenje, podršku i poštovanje.“ Izjavio je Slobodan Škopelja u ime „Udruge MI“, nakladnika stranice www.irh.hr namijenjene integraciji u Republiku Hrvatsku. Stranice su  realizirane kao dio projekta “Izgradnja društva dobrodošlice” uz suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice, Predstavništvom u Hrvatskoj.

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, povodom Svjetskog dana izbjeglica je organizirala 9. Tjedne IZBJEGLICAma!  Tjedni IZBJEGLICAma! i ove godine su uključivali aktivnosti poput konferencija za medije, online panela i okruglih stolova uživo, projekcija filmova, interaktivnih radionica te zajedničkih druženja.

Koordinacija za integraciju zajedno s partnerskim organizacijama iz gradova diljem Hrvatske poziva sve građane i građanke da se uključe u aktivnosti koje potiču upoznavanje i bolje međusobno razumijevanje novih i starih članova našeg društva.

S dolaskom većeg broja ukrajinskih izbjeglica u zemlju Hrvatska je pokazala da može brzo reagirati na krizne situacije, te uspostaviti sveobuhvatne politike uključivanja ljudi u društvo vrlo brzo nakon njihovog dolaska. Učinimo takve politike dostupnima za sve izbjeglice te iskoristimo ove Tjedne IZBJEGLICAma! za zajedničko upoznavanje s našim novim susjedima, no i kao priliku za zagovaranje jednakih prava i prilika za sve izbjeglice!

Program  https://bit.ly/9TjedniIZBJEGLICAma

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.