Foto: Hrvatske ceste / Screenshot

Prometovanje Pelješkim mostom očekuje se krajem srpnja

Pelješki most trebao bi, prema najavama, biti otvoren u srpnju, zajedno s većim dijelom pristupnih cesta. U kojoj su fazi radovi te jesu li na njih utjecali nedavni potresi u Bosni i Hercegovini, koji su se najviše osjetili upravo na širem dubrovačkom području, provjerila je HRT-ova ekipa.

– Po sadašnjim planovima i dinamici izvođenja radova promet preko Pelješkog mosta mogao bi biti pušten u drugoj polovici srpnja kada budu završeni radovi na pristupnim cestama, rekao je Jeroslav Šegedin, voditelj projekta gradnje Pelješkog mosta – Hrvatske ceste.

Dodao je da je tehnički pregled mosta obavljen, te da su uočeni neki manji nedostaci koji su ovih dana otklonjeni.

– Što se tiče mosta, sve je kompletno završeno, istaknuo je.

Osvrnuo se i na tehnički najzahtjevniji dio – stonsku obilaznicu.

– Konstrukcija mosta kod Stona je postavljena, zavarena, sada predstoji izvođenje betonske ploče. Očekuje se da bi to moglo trajati četiri mjeseca tako da u listopadu ili studenom bi i ti radovi mogli biti završeni, rekao je.

Šegedin je rekao kako nedavni potres u Bosni i Hercegovini nije utjecao na most.

– Prilikom proračuna nosivosti i stabilnosti konstrukcije mosta, kao jedan od parametara se uzima i potresno opterećenje koje je u ovom slučaju bilo dosta veće od onoga kakav je bio potres. Nama je više brige zadavalo kako je potres utjecao na druge objekte na trasi – vijadukte, most Ston, tunele, koji su još u fazi izvođenje radova i nisu dovršeni. Na sreću nisu uočena nikakva oštećenja ili pokazatelji koji bi dali naslutiti da se možda nešto neočekivano dogodilo, zaključio je voditelj projekta gradnje Pelješkog mosta – Hrvatske ceste.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.