Poziv na hitnu donatorsku akciju “PODRŽIMO MIRELU!”

Zaklada Solidarna, zajedno s udrugama RODA, CESI i PaRIter te drugim organizacijama potpisnicama zajedničkog Otvorenog pisma podrške Mireli i Zahtjeva Vladi RH, organizirali su prikupljanje sredstava za Mirelu Čavajda kako bi mogla obaviti medicinski zahvat u Sloveniji. Cijeli poziv kao i upute za donacije prenosimo u cijelosti:

Pozivamo vas da zajedno, u solidarnosti s Mirelom Čavajda prikupimo nužan iznos za medicinski zahvat u Sloveniji kojeg joj je zdravstveni sustav Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen.

Mirela je primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće uslijed teške malformacije ploda. Trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 EUR.
 

 
Zaklada SOLIDARNA odmah će staviti na raspolaganje 15 000 kn (2000 EUR), a sve građanke i građane pozivamo da nam pomognu skupiti dodatnih 22.500 kn (3000 EUR) do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme.  Novac prikupljen ovom humanitarnom akcijom, nakon što troškove zahvata pokrije HZZO, vratit će se Zakladi SOLIDARNA te  će ubuduće biti namijenjen ženama koje trebaju pomoć u pokrivanju zdravstvenih troškova. Mirela ne može čekati sporu administraciju. Pomoć joj je potrebna ODMAH.

Donaciju „Za Mirelu!“ možete uplatiti na račun za krizne i hitne akcije Zaklade SOLIDARNA, otvoren pri ERSTE banci,  IBAN:  HR2424020061500078406, model 00, poziv na broj 05-2022, svrha: „Za Mirelu“ ili skeniranjem barkoda: 

SWIFT/BIC za uplate iz inozemstva: ESBCHR22

Sav preostali iznos, ukoliko se prikupi više od ciljanih 3000 EUR usmjerit će se na psihološku podršku Mireli u procesu oporavka. U slučaju neiskorištenog iznosa, u dogovoru s Mirelom, donacije će se usmjeriti na potrebe drugih žena koje dijele Mirelinu sudbinu i treba im naša podrška kad ih zdravstveni sustav i država ostave na cjedilu.

Podržimo Mirelu i recimo DA humanosti!

Podržimo žene koje trpe reproduktivno nasilje i tražimo zakonom zajamčenu zdravstvenu skrb u našim bolnicama! 

Donacije se prikupljaju putem Zaklade SOLIDARNA u suradnji s udrugama RODA, CESI i PaRIter te drugim organizacijama potpisnicama zajedničkog Otvorenog pisma podrške Mireli i Zahtjeva Vladi RH koje možete potpisati i kao pojedinke/ci  OVDJE.

Sve informacije o tijeku ove hitne donatorske akcije bit će dostupne na: www.solidarna.hr www.roda.hrwww.cesi.hr i www.pariter.hr te na društvenim mrežama. 

Suorganizatorice:  Roditelji u akciji – Roda, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i istraživanje, Platforma za reproduktivnu pravdu i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost kao nositeljica akcije. 

Kontakt osobe za donatore i medije: 

Branka Mrzić Jagatić, RODA, branka@roda.hr

Marinella Matejčić, PaRiter, marinella@pariter.hr

Ivan Blažević, SOLIDARNA,  ivan.blazevic@solidarna.hr

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.