Sprint iz restorana u 8 činova zbog nerazumijevanja dječjih potreba

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Dara, Mara i Bara, tri prijateljice koje su se smatrale djevojkama u najboljim godinama (ulaz u sredovječne; op.a.) jedva su skrivale svoje nezadovoljstvo. Došle su na kupanje u svojim novim badićima kupljenim na rasprodaji prošlodesetljetnih modela ( na sreću cveteki su uvijek u modi ) ne bi li šarmirali kakvog usamljenog muškarca, potakle koji uzdah i izmamile koji skriveni pogled oženjenih muškaraca no nitko ih nije tangirao ni pet posto. Tolika investicija, smočile su i kosu, ali badava, izgleda da će i dalje ostati samo djevojke u najboljim godinama. Očajnički su pokušale još pokojim preglasnim hihotavim smijehom privući pažnju na sebe no zaključile su kako i opet na ovom bazenu nema pravih muškaraca, bar ne za njih i odlučile da se idu istuširati, isfenirati kosu i otići u restoran nešto lagano pojesti.

U međuvremenu su Vanja i Saša ušli u restoran  sa svojom dražesnom kćerkicom Scaniom kako bi nadoknadili kalorije izgubljene u igri i čuvanju neumorne male Scanie, bisera u pampersicama. Odabrali su stol za kojim je već bila dječja sjedalica uz prozor kroz koji je grijalo sunce duplim žarom da se dražesna mala Scanica, samo u pampersicama, ne prehladi. Sebi su naručili bečki s pomfritom, ali su i za malu dražesnu Scaniju u pampersicama uzeli i cijelu porciju pilećeg filea sa žara s pomfritom i puno ketchupa. Konobar si je, normalno, protumačio kako su uzeli cijelu porciju za malu dražesnu Scaniju u pampersicama kako bi zapravo prikrili da će oni i to pojesti. Kad je konobar donio jela ostao je zaprepašten kako mala dražesna Scanija u pampersicama tamani sama svoju porciju i bez pomoći mame i tate (osim što su joj naravno narezali meso na komadiće).

U još jednom međuvremenu su Dara, Mara i Bara, tri prijateljice koje su se smatrale djevojkama u najboljim godinama završile feniranje kose i elegantnim hodom u laganim (pro)ljetnim haljinicama ušetale u restoran. Na žalost, samo je jedan stol bio zauzet, svi ostali su bili prazni pa je automatski nastala nedoumica gdje se smjestiti. No najiskusnija djevojka u najboljim godinama odmah je pokazala na stol uz prozor, odmah pokraj Vanje, Saše i male dražesne Scanije u pampersicama jer su tu bile najuočljivije bude li neki komad prolazio izvana. Ostali stolovi nisu imalu takvu stratešku važnost. Mara i Bara su naručile  laganu hranu, lignje na pariški i pomfrit dok je Dara uzeli cijeli meni, ali onda neće večerati. Ubrzo je bila poslužena juhom.

Mala dražesna Scanija u pampersicama za to vrijeme je slistila cijelu porciju pilećeg filea sa žara i pomfrita s ketchupom (tko bi rekao za takvo skoro žgoljavo dijete!!!) i njen brižni tata je pozvao konobara da naruče i neki desert za malu dražesnu Scaniju u pampersicama jer dijete treba od malih nogu naučiti na kulturu restorana (pohvalno!) i da se ručak sastoji od nekoliko sljedova. Odabrali su čokoladnu tortu koja je brzo poslužena i na koju se mala dražesna Scanija u pampersicama zdušno bacila.

Kako je Dara pojela juhu, konobar joj je poslužio glavno jelo, a Mari i Bari lignje na pariški i pomfrit, s tartar umakom.

Budući da su trenutno bili posluženi svi, a novi gosti nisu ušli, konobar je iskoristio priliku za jednu brzinsku čik pauzu. Zaista brzinsku no ipak si je usput skuhao i kavu jer još nije stigao popiti popodnevnu kavicu. Kad se vratio u restoran bio je iznenađen što mu Dara, Mara i Bara mašu. Zaista je bio na kratkoj pauzi, brzopotezno potezanje dimova i espresso u tri srka. Krenuo je brzim koracima prema njima odmah snimivši da su pojele te još mora Dari odnijeti desert.

I tada se, u trenutku kad je prolazio pokraj male dražesne Scanije u pampersicama, zagrcnuo, počeo kašljati u pokušaju hvatanja kisika što je zapravo izazivalo potpuno suprotni efekt, još više je ostajao bez zraka te skoro pao u nesvijest.
Mala dražesna Scanija u pampersicama je izgleda upravo napunila pampersice visokosmradnim materijalom!
Dara, Mara i Bara su brzo zatražile račun, još brže ga platile odbivši desert, ne treba ga zamotati ni za doma! Bio je to sprint u poluštiklama do izlaza na kakvom bi pozavidjeli i najbolji sprinteri.

A Vanja i Saša su i dalje smireno nastavili jesti i hraniti malu dražesnu Scaniju u sada već prepunim pampersicama bez ikakvog primjećivanja događaja u okolini i okolici. Jadni ljudi, očito su tek sad dobili onu prvu verziju korone i ostali bez osjetila njuha!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.