Rusija želi organizaciju Europskog nogometnog prvenstva

Ovo zvuči kao bolesna šala, ali ipak je istina

Rusija je službeno podnijela kandidaturu za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2028. ili 2032. godine iako je trenutačno pod zabranom nastupa u međunarodnim natjecanjima zbog napada na Ukrajinu.

‘Planiramo organizirati EURO, a on bi se igrao na stadionima na kojima se igralo i Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Jasno nam je kako su šanse minimalne, ali moramo pokušati’, potvrdio je predsjednik Ruskog nogometnog saveza (RFU) Aleksandar Djukov.

Podsjetimo, UEFA i FIFA su suspendirale ruske klubove i reprezentaciju zbog ratnog sukoba u Ukrajini, pa tako ‘zbornaja’ neće moći igrati na SP-u ove godine u Kataru.

‘Nije šala. Zašto bi bila, mi smo otvoreni i spremni’, kazao je Rustem Sajmanov, direktor član Izvršnog odbora NS Rusije i dodao:

‘Ne želimo izgubiti veze s Uefom i Fifom.’

Uz Rusiju, kandidaturu za EURO 2028. još ranije je objavila Turska, a zajedničku kandidaturu podnijele su Velika Britanija i Irska. Uefa je potvrdila te tri kandidature, uz dodatak da je ponudu poslala i Italija, ali samo za organizaciju Europskog prvenstva 2032. godine.

Domaćin EURA 2028. bit će poznat u rujnu 2023. godine, a sljedeći EURO 2024. održat će se u Njemačkoj, piše Tportal.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.