Rusi objavili fotografiju iz Hrvatske: “Bumerang sankcija koje je Zapad nametnuo Rusiji”

Ekonomske sankcije zapada Rusiji uzdrmale su rusku privredu, no ako se pita Kremlj, situacija je takva da su ih sankcije jedva okrznule.

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je komentar novinarke Elene Karajeve pod naslovom “Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji”, koji je ilustriran fotografijom  gužvi na benzinskim pumpama u Zagrebu, koje su nastale uoči velikog povećanja cijene goriva.

“U situaciji u kojoj vam se stalno dovikuje da ste cinični agresor, Moskva bira drugačiji način djelovanja – mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke”, piše Karajeva.

“Euforiju iz prvih dana, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz briselske kutije gotovo svaki sat, zamijenilo je grozničavo kalkuliranje posljedica za sebe i svoje bližnje. Ovi rezultati, recimo uz sav nama svojstven moralni i politički cinizam, izgledaju ne samo briljantno nego jednostavno zastrašujuće.

U vrlo bliskoj budućnosti za europske građane koji su se jedva oporavili od divljajuće pandemije cijene svega će naglo skočiti. Litra benzina probit će granicu od dva eura jer nafta svakodnevno postavlja nove rekorde rasta. Sljedeći na redu je vrlo realan nedostatak metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo svaku drugu industriju.

Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica. Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez novonastalih trenirki Adidas (obje tvrtke, kao i niz drugih, odlučile su napustiti rusko tržište kako bi nas kaznile), ali bez kruha, bez maslaca, bez svježeg povrća, voća, sveg tog obilja europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti”, piše Karajeva.

Navodi i da su “samo u mašti europskog tiska ruski potrošači goli, bosi i gladni, ali da je u stvarnosti sve potpuno drugačije”.

Piše i kako su lideri EU sami sebe stjerali u kut jer iz dana u dan moraju povećavati optužbe na račun Rusije kako bi u “očima društva opravdali cijenu koju će zbog geopolitičke igre morati platiti cijela Europa”, prenose RTL vijesti.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.