Pošalji sliku penisa bez dozvole, izvoliš u zatvor na dvije godine!

Slanje neželjenih golih fotografija ljudima bez njihova pristanka u Velikoj Britaniji postaje kazneno djelo

Cyberflashing (postupak koji uključuje slanje opscenih slika strancima putem AirDropa ili Bluetootha) će postati kazneno djelo u Velikoj Britaniji, a onima koji budu proglašeni krivima prijeti kazna do dvije godine zatvora. Ukupno 76 posto djevojaka u dobi od 12 do 18 godina dobilo je neželjene gole slike dječaka ili muškaraca, pokazalo je istraživanje profesorice sociologije Jessice Ringrose 2020. godine, piše britanski Metro, a prenosi Net.hr.

 

U međuvremenu, istraživanje YouGova iz 2018. godine je pokazalo da su gotovo polovici mladih žena u dobi od 18 do 34 godine poslane neželjene seksualne slike. Zakon o zabrani takve prakse dio je Vladinog zakona o internetskoj sigurnosti.

Ako su nečije postavke AirDropa postavljene na “svi”, to znači da netko izvan njegova popisa kontakata može anonimno zatražiti da mu pošalje datoteku, a identitet pošiljatelja može ostati anoniman. Fotografija se ponekad može pojaviti na uređaju, što znači da su žrtve prisiljene vidjeti je, čak i ako je prijenos odbijen.

Zamjenik premijera Velike Britanije Dominic Raab rekao je da mu je zaštita žena i djevojaka glavni prioritet.

“Zbog toga duže držimo seksualne i nasilne počinitelje iza rešetaka, dajući žrtvama obiteljskog zlostavljanja više vremena da prijave napade i povećavajući financiranje usluga podrške na 185 milijuna funti godišnje”, rekao je Raab.

“Učiniti cyberflashing određenim zločinom najnoviji je korak – slanje jasne poruke počiniteljima da će se suočiti s zatvorom”, kaže Raab.

Tajnica Nadine Dorries dodala je: “Tehnologija ima moć zbližiti ljude i učiniti naše živote boljim, ali također može omogućiti gnjusno ponašanje onih koji žele zlostavljati, nauditi i uznemiravati. Nadolazeći zakon o sigurnosti na internetu prisliti će tehnološke tvrtke da prestanu koristiti svoje platforme za počinjenje podlih djela cyberflashinga”.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.