Međimurska županija uputila podršku i ruku pomoći prijateljskoj pokrajini u Ukrajini

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održan je uži sastanak Stožera civilne zaštite Međimurske županije s načelnikom Stožera Josipom Grivecom, županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini vezan uz eskalaciju sukoba u Ukrajini.

Međimurska županija njeguje prijateljsku vezu s ukrajinskih narodom, a Županija je 2012. godine potpisala Povelju o suradnji i prijateljstvu s Rivenskom oblasti.

Župan Posavec uputio je riječi podrške i spremnost na pružanje pomoći guverneru Rivenske oblasti Vitaliju Kovalu koji je u odgovoru na pismo zahvalio svim stanovnicima Međimurske županije na solidarnosti i humanosti te je izrazio molbu da im se pošalje humanitarna pomoć, medicinska oprema, hrana i stvari potrebne za preživljavanje.

Na održanom sastanku kojem su nazočili predstavnici Crvenog križa Čakovec i Policijske uprave međimurske dogovoreno je da će se u narednim danima prikupiti pomoć u obliku medicinske opreme, hrane i ostalih nužnih potrepština te u koordinaciji s Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj i Nacionalnim stožerom civilne zaštite dopremiti u spomenuto područje.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije razmotrit će i mogućnost smještajnih kapaciteta za potencijalni prihvat izbjeglica te će se učiniti sve što je moguće kako bi se pomoglo stanovnicima koji su zahvaćeni situacijom u Ukrajini.

Spremnost da pomognu izrazili su i građani ukrajinskog govornog područja koji žive na području Međimurja, koji će pripremiti letak na ukrajinskom jeziku s uputama kome se obratiti u slučaju potrebe za zdravstvenim ili bilo kojim drugim oblikom pomoći tijekom dolaska, prolaska ili boravka u Hrvatskoj, a spremni su i pružiti pomoć prilikom uključivanja djece u odgojno-obrazovni sustav.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.