Filip Ude i Antonia Ružić najbolji međimurski sportaši u 2021.

Filip Ude i Antonia Ružić najbolji međimurski sportaši u 2021., Mladenu Grubiću uručeno priznanje za medijsku promociju sporta, priznanje za životno djelo dodijeljeno Dragutinu Miholčeku

U Međimurju se ponosimo dugom i bogatom sportskom tradicijom, a na površini od 729,58 km2 djeluje više od 400 sportskih udruga i oko 15 000 sportaša koji postižu vrhunske rezultate, pomiču granice te nas svojim odricanjima, trudom i upornošću obvezuju da još više ulažemo i još snažnije razvijamo sportsku infrastrukturu i sadržaje.“, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini i dodjeli priznanja „Franjo Punčec“ za 2021. godini koja je održana u Termama Sveti Martin.

U 2021. godini imali smo više od 50 sportaša i klubova koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na svjetskim, europskim ili hrvatskim natjecanjima, što je odličan podatak i pokazatelj kvalitete sporta u Međimurju.“, dodao je župan Posavec spomenuvši samo neke od ostvarenih uspjeha.

Najuspješnijim sportašem proglašen je Filip Ude (GK Marijan Zadravec Macan) koji je osvojio 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu na konju s hvataljkama, 3. mjesto na Svjetskom kupu u Mersinu na konju s hvataljkama, 3. mjesto na Svjetskom kupu u Kopru na konju s hvataljkama te je drugu godinu za redom bio ukupni pobjednik Cro-Gym lige. Filip je nastavio nizati odlične rezultate i u ovoj godini u kojoj se već može pohvaliti zlatnom medaljom sa Svjetskom kupa u Cottbusu. Uz Filipa Udea, u konkurenciji za najsportaša bili su Luka Požega (KK Željezničar), Mensur Rošić (ŠRD Mura Mursko Središće), Krešimir Štrukelj (SK Katarina Zrinski), Sven Todorović (AK Međimurje Čakovec) i Borna Vadlja (BK Međimurje Čakovec).

Antonia Ružić (TK Franjo Punčec Čakovec) najsportašica je Međimurja u 2021. godini. Naša mlada tenisačica osvojila je 1. mjesto na Europskom prvenstvu u kategoriji juniorki do 18 godina, 2. Mjesto na Europskom prvenstvu ekipno u kategoriji juniorki do 18 godina, a Antonija je osvojila i međunarodne turnire u Hamburgu, Lagosu, Bad Waltersdorfu, Sharm el-Sheikhu, članica je seniorske reprezentacije te je trenutno 322. tenisačica svijeta. U konkurenciji za najsportašicu bile su i Ana Dobša (Ak Međimurje Čakovec), Gabrijela Gudelj (ŽRK Zrinski) i Luna Sakač (GK Marijan Zadravec Macan). Nagrade najboljim sportašima uručili su župan Posavec i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić.

Nagrada za najbolju momčad pripala je seniorskoj ekipi Odbojkaškog kluba Centrometal koja se plasirala u polufinale Kupa Hrvatske, a prošlu sezonu završili su na 5. mjestu. Juniorska ekipa Atletskog kluba Međimurjeseniorska ekipa Športsko ribolovnog društva TSH Čakovec i seniorska momčad Kuglačkog kluba Željezničar  zahvaljujući postignutim uspjesima bili su u konkurenciji za najbolju momčad.

Najbolja ženska ekipa u 2021. godini je seniorska ekipa Ženskog rukometnog klub Zrinski koja je povijesni uspjeh kluba plasmanom na final four Kupa RHS-a. Uz njih, u konkurenciji za najbolju žensku ekipu bile su i juniorska ekipa Atletskog kluba Međimurje i seniorska ekipa Športsko-ribolovnog društva Drava Donji Mihaljevec.

Borna Vadlja i Luka Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec najbolji su par, a mogu se pohvaliti osvojenim 2. mjestom na Seniorskom prvenstvu Hrvatske. Konrad Vikert i Leon Igrec iz Kuglačkog kluba Željezničar 2. mjesto u kategoriji mladih juniora u paru na Prvenstvu Hrvatske čime su zaslužili biti u konkurenciji za najbolji par.

Nagrada za fair play potez ove je godine pripala Simonu Jakšiću, igraču Nogometnog kluba Hodošan. Na utakmici 2. ŽNL između svog NK Hodošana i gostiju NK Omladinac Držimurec Strelec sudac susreta dosudio je kazneni udarac za domaćine nakon što je krivo procijenio situaciju u kaznenom prostoru gostiju. Sudac susreta je smatrao da je igrač gostiju igrao rukom, iako su ga i gosti, ali i domaći uvjeravali da je igrao ramenom. Simon Jakšić nakon neuspješnog uvjeravanja suca da promijeni odluku pristupa izvođenju kaznenog udarca i namjerno promašuje. Situacije se desila kod rezultata 0:0, a Simon je pokazao sve vrline koje zastupa Hrvatski Fair play odbor: poštenje, dostojanstvo i očuvanje vrijednosti sporta.

Priznanje za medijsku promociju sporta župan Posavec uručio je Mladenu Grubiću, umirovljenom učitelju razredne nastave koji se novinarstvom bavi više od četiri stoljeća.

Priznanje Franjo Punčec za životno djelo dodijeljeno je Dragutinu Miholčeku iz Strahoninca. Prvi susret sa sportom imao još kao srednjoškolac pomažući u organizacijskim i propagandnim aktivnostima. Izborom za tajnika SIZ-a Međimurja uključen je u organizaciju i pripremu brojnih sportskih događanja i aktivnosti. Jedan je od inicijatora uključivanja Čakovca u krug gradova domaćina Univerzijade 87., zahvaljujući kojoj je Čakovec dobio SRC Mladost te je uređena dvorana Graditeljske škole. Ta dva objekta su i nakon 35 godina najreprezentativniji sportski objekti u Čakovcu i Međimurju. Kroz karijeru je pomogao u radu brojnih klubova, prije svega nogometnih. Bio je direktor tvrtke Mladost, preteče današnjeg EKOM-a koja je tada upravljala stadionom, Macanovim domom i starim kupalištem. Bio je i član upravnog odbora NK MTČ, kasnije NK Čakovca. U tom klubu bio je tajnik, a kasnije i sportski direktor. Od osnivanja NK Međimurje 2003. vezan je uz taj klub te i danas obnaša funkciju tajnika.

Godišnje priznanje Franjo Punčec uručeno je Zvonku Horvatiću, Davoru Vargi, Mariji Jurak Bošnjak, Željku Dolenecu i USR Sport za sve Mala Subotica.

 
 

Zvonko Horvatić svoju bogatu atletsku karijeru započeo je 1975. pobjedom na novogodišnjoj utrci u Varaždinu u juniorima. Osvojio je 23 medalje na državnim prvenstvima za veterane na 400 i 800 metara od čega 13 zlatnih. Vlasnik je pet nacionalnih rekorda za veterane u pojedinačnoj konkurenciji i četiri u štafetama. Osvojio je 16 medalja na Balkanskim prvenstvima uz rekord u štafeti. Polufinalist je Svjetskog veteranskog prvenstva u Budimpešti 2014. na 400 i 800 metara. Nastupio je na modernom pentatlonu u Pekingu 1995. i dva puta istrčao maraton Zagreb-Čazma u duljini 60 km. Svoje znanje prenosi i na druge te je trener u veteranskoj konkurenciji.

Davor Varga dugogodišnji je igrač čakovečkog rukometnog prvoligaša, s kojim je ostvario najveće klupske uspjehe. Višegodišnje djelovanje u promociji sporta ostvario je kroz Sportsko društvo „Sportska subota”. Osmislio je, organizirao i proveo malonogometni „Turnir kafića” koji je vrlo brzo izrastao u prepoznatljivu sportsko-društvenu manifestaciju. Uspješan je organizator rukometnog turnira „Pozoj kup”, trener u MRK Čakovec gdje radi s mlađim dobnim kategorijama te je profesor tjelesne i zdravstvene kulture te sudjeluje u brojnim sportskim akcijama i aktivnostima kao volonter.

Marija Jurak Bošnjak profesorica je kineziologije, a  gimnastiku trenira od 1990. u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan. Od 1999. trenira atletiku u Atletskom klubu Međimurje. Već u srednjoj školi pomaže u atletskom klubu kao trener mlađih dobnih kategorija, a provodi i sportsku igraonicu za djecu predškolske dobi. Za vrijeme studija vodila je sportsku rekreaciju žena, radila u atletskoj školi, bila i učitelj skijanja. 2008. vraća se u Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan gdje počinje raditi kao trener. Provodi programe škole gimnastike za djecu od 3 godine pa sve do polaska u školu, škole gimnastike za djecu od 1. do 8. razreda i selekciju C programa djevojčica.

Željko Dolenec dugogodišnji je djelatnik u Savezu sportskih ribolovnih društava Međimurske županije. Predsjednik je sudačke komisije u 4. Mandata, član Izvršnog odbora Saveza SRD Međimurske županije u tri mandata, član Skupštine Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u tri mandata te aktivni sudac na tri svjetska prvenstva, vrhovni sudac na Svjetskom prvenstvu 2014. Aktivni je dugogodišnji ribolovni natjecatelj i državni sudac u sportskom ribolovu. Uz ribolov, aktivan je natjecatelj u stolnom tenisu, a u jednom mandatu obnašao je dužnost predsjednika županijskog stolnoteniskog saveza.

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica osnovana je 1996. godine, a danas broje oko osamdeset članova. Od početaka rada pruža mještanima Male Subotice i okolice raznovrsne programe s ciljem poticanja šire društvene zajednice na uključivanje u sportsku rekreaciju. U svoje aktivnosti uključuju sve dobne skupine, a naročito su ponosni na programe namijenjene obiteljima po čemu su prepoznatljivi ne samo u međimurskoj, već i u hrvatskoj rekreativnoj zajednici. Tijekom kalendarske godine organiziraju dvadesetak različitih samostalnih programa. Jedna su od najaktivnijih udruga, ne samo u našem kraju, već i u cijeloj državi što potvrđuju brojna priznanja i nagrade koje su dodijeljena članovima ili pak samoj udruzi tijekom posljednjih 25 godina. 

Leona Gulija (KK Globus), Ana Filipović (KK Globus), Nevia Fontak (AK Međimurje), Dorian Čavlek (AK Međimurje), Anabela Bel (BK Međimurje Čakovec), Marko Tkalec (MRK Čakovec) i Vito Horvat (MRK Čakovec) proglašeni su perspektivnim sportašima u 2021. godini.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.