FOTO: Željko Hajdinjak/Cropix

Više ministara na udaru istražitelja, Horvata odvezla policija, u Vladi u tijeku sastanak

Premda nitko iz službenih inistitucija koje provode istragu ne želi ništa reći o akciji, neslužbeno se doznaje da policija i Uskok sumnjiče, uz ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, i ministra mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića te potpredsjednika Vlade, ministra bez portfelja Borisa Miloševića.

Također, na listi osumnjičenih je navodno i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, piše Jutarnji, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te Horvatova pomoćnica Ana Mandac, koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjetroelektrane s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Nakon što je završen pretres njegove obiteljske kuće, policija je točno u 11:25 sati izvela ministra Darka Horvata koji je sa sobom nosio plavi kofer. Uveli su ga na stražnje sjedalo policijskog Forda focusa te su ga odvezli, vjerojatno u Zagreb.

Policija je u subotu ujutro bila i u Ulici Dragojle Jarnević u Zagrebu radi pretrage stana ministra Darka Horvata.

Na vrata su mu pokucali već u 7.30 sati i predali mu pouku o pravima u kojoj ga terete za zlouporabu položaja, a on je jedino to uspio prenijeti odvjetniku Vladimiru Terešaku, koji će tijekom popodneva kao njegov branitelj doći na ispitivanje u USKOK u Vlaškoj ulici.

Prema neslužbenim informacijama, sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Novac se navodno dodjeljivao bez kriterija, no za sada nije poznato koliko je novca na taj način ukupno podijeljeno ni koliki su bili pojedinačni iznosi.

U vladi je sazvan hitan sastanak.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.