Vladimir Putin i Sergej Lavrov/HINA

EU usvojio drugi paket sankcija: Zamrzava se imovina Vladimira Putina i Sergeja Lavrova

Ako Rusija ustraje na invaziji i agresiji onda će uslijediti novi val još snažnijih mjera, izjavio je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman

Ministri vanjskih poslova država EU-a u petak su usvojili drugi paket sankcija protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu, uključujući i zamrzavanje imovine predsjednika Vladimira Putina i ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova te izrazili spremnost za dodatne mjere ako se situacija ne promijeni.

“Zamrzava se imovina predsjednika Putina i ministra Lavrova. Želimo vidjeti koliko će i hoće li ovaj paket sankcija utjecati na promjenu smjera ruske politike. Ako Rusija ustraje na invaziji i agresiji onda će uslijediti novi val još snažnijih mjera”, izjavio je nakon sastanka hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Šefovima diplomacija EU-a tijekom sastanka se iz Kijeva obratio ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba, koji je opisao dramatičnu situaciju u njegovoj zemlji. “Ja sam u svojoj intervenciji rekao da me takve slike podsjećaju na 90-te godine u Hrvatskoj i velikosrpsku agresiju”, rekao je Grlić Radman.

‘Teško je sjediti na dvije stolice’

Grlić Radman je rekao da je upozorio na opasnost prelijevanja sukoba i na zapadni Balkan. Govoreći o Srbiji, koja izbjegava nedvosmisleno osuditi rusku agresiju i odbija se pridružiti sankcijama koje je EU uvela protiv Rusije, Grlić Radman je rekao da je “teško sjediti na dvije stolice, da je neudobno”.

“Ako se Srbija opredijelila za europsku perspektivu onda je logično da izabere pravu stranu, a to je Europa, zajednica vrijednosti”, rekao je Grlić Radman.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je nešto ranije u petak da njegova zemlja pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije bilo kojoj državi pa tako ni Rusiji, vodeći se zaštitom vitalnih državnih interesa.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.