FOTO: JOE KLAMAR / AFP

Od najljepših priča ZOI-ja do nezapamćenog skandala

Tri skijaša iz Indije, Jamajke i Saudijske Arabije lažirali su rezultate koji su ih odveli na ZOI

Veliki skandal potresa Crnu Goru, ali i Zimske Olimpijske igre u Pekingu. U toj su zemlji tri skijaša iz Jamajke, Indije i Saudijske Arabije navodno lažirali rezultate za olimpijsku normu, a njihov je potez u gradu Kolašinu odjeknuo cijelim svijetom.

Benjamin Alexander s Jamajke, Arif Khan iz Inije i Fayuk Abdi iz Saudijske Arabije osumnjičeni su da su lažirali rezultate kako bi ispunili olimpijsku normu i tako dobili kartu za ZOI u Pekingu.

Prema pisanju svjetskih medija, na planini Bjelasici su se održavale skijaške utrke na kojima su lažirani rezultati kako bi se pojedinci mogli lakše plasirati u Peking.

Talijanska La Republica tvrdi kako Crna Gora nije jedina, već da je tijekom skijaških kvalifiakcijskih natjecanja u Dubaiju i Lihtenštajnu također bilo namještanja, ali i prijetnji smrću, podmićivanja… Međunarodna skijaška federacija FIS je najavila istragu.

Benjamin Alexander je inače bio i prvi Jamajčanin u ovom sportu, a riječ je o 38-godišnjem DJ-u iz Londona s putovnicom Jamajke.

Nakon što je za pobjednikom zaostao čak minutu i 10 sekundi istaknuo je kako je bolji od onih koji nisu ni završili utrku.

“Ako završite utrku, bolji ste od svih koji to nisu napravili. Bio sam bolji od nekih koji su najbolji na svijetu. Oni su izletjeli i to je činjenica”, hvalio se Alexander koji je bio predstavljen kao jedna od najljepših priča ZOI-ja, a čija je norma sada pod velikim povećalom, pišu Sportske novosti.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.