Giulano i Ivan Gudelj

Ivan Gudelj o Hajduku, puštenoj utakmici Dinamu i još nekim stvarima

Uoči 111. rođendana Hajduka Giuliano je u Večernjem showu na Radio Dalmaciji ugostio proslavljenog igrača splitskog kluba Ivana Gudelja koji je komentirao šanse Hajduka da bude prvak, a otkrio je i na što je potrošio honorar koji je dobio za ulogu u jednoj epizodi serije ‘Prosjaci i sinovi’.

Hoće li Hajduk biti prvak? – upitao je odmah na početku Giuliano legendu Hajduka.

‘Ja ću reći da bih volio da bude i da je na dobrom putu! Hajduk ima odličnu momčad za hrvatsku ligu, koja je ove godine sjajna, ali ja uvijek potičem da mladi igrači kao što su Biuk i Ljubičić više igraju i dobivaju prigode igrati. Evo, neka Hajduk ove godine osvoji prvenstvo, ali ima šanse osvojiti i kup’, odgovorio je Gudelj i još jednom naglasio da mladima treba dati više prilika.

‘Biuk i Ljubičić još nemaju onu pravu uzlaznu putanju koju smo svi predvidjeli, ali je ne mogu ni imat ako ne igraju. Ovo je momčad tek u nastajanju i za Europu iduće godine’, poručio je, a osvrnuo se i na povratak Nikole Kalinića u Hajduk:

‘Bio sam trener Kaliniću. On je za mene među pet najboljih igrača koje sam vodio, ali moram dodati kako nije napravio karijeru kakvu je trebao, a to je svjetska karijera. Nadam se da će sad napraviti i u ovim godinama ono što je potrebno i njemu i Hajduku, napraviti taj iskorak i potruditi se u potpunosti’.

Giuliana je zanimalo je li istina da je Hajduk ‘pustio utakmicu’ Dinamu 1984. da ne ispadne iz lige.

‘Je, istina je. Sjajna generacija Dinama je to bila: Mlinka, Ivković, Zeko i tako dalje, ali i mi smo imali dobru generaciju. Mi smo to miroljubivo odigrali, ja sam legendarnom sportskom komentatoru Tomiću rekao – Danas mirno prenosite utakmice’, odgovorio je Gudelj.

Unatoč velikim uspjesima, smatra da je njegova generacija mogla i više postići:

‘Ja sam osvojio prvenstvo ’79. te ’84. i ’87. kup, ali to je premalo za tu generaciju koja je bila sjajna. Trebali smo biti prvaci Europe, da sam Superman i mogu pritisnuti neki gumb da se vratim unazad dao bih sve da tim navijačima to priuštimo i da se u Hajdukovoj trofejnoj sali pojave europski pokali, ali uvijek nešto malo fali, kao juniorima protiv Atletico Madrida’.

Prisjetio se Gudelj i svog izleta u glumačke vode. Kao 11-godišnjak glumio je u jednoj epizodi serije ‘Prosjaci i sinovi’.

‘Bio sam peti razred, odličan učenik. Nas petorica iz razreda dobili smo pjesmu rugalicu koju smo morali otpjevati pijancu kojeg je glumio Srdač. Ja sam bio prvi u pjevanju i prvi kad nas je gađao kamenjem. Dobio sam 3 tisuće dinara i kupio sam 20 karamela, piće moje mladosti Coctu, pet sladoleda i podijelio sa svojim vršnjacima’, otkrio je Gudelj.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.